E JALE în Penitenciarul Poarta Albă. Deținuții, val de plângeri la CEDO

906
E JALE în Penitenciarul Poarta Albă. Deținuții, val de plângeri la CEDO - penitenciarpoartaalbarecruteazav-1485864338.jpg

Articole de la același autor

Comisarul șef de penitenciare Florentin Muscalu, directorul Penitenciarului Poarta Albă, a precizat faptul că și în închisoarea pe care o administrează există probleme cu supraaglomerarea. În acest sens, deținuții din Constanța au depus și plângeri la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.


"În prezent, la Penitenciarul Poarta Albă sunt 1.600 de deținuți în două locații, aproximativ 1.000 la Centru și 600 la secția exterioară Valu lui Traian. Există supraaglomerare la Centru, din cauza camerelor improprii. În câteva camera se asigură pat individual pentru fiecare deținut, în schimb suprafața de 4 metri pătrați nu este asigurată pentru fiecare persoană. Până în 200 de persoane sunt afectate. Există plângeri la CEDO și cred că în toate unitățile există", a precizat Florentin Muscalu, directorul Penitenciarului Poarta Albă. 


Situația a fost confirmată și de Marius Vulpe, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, care a adăugat faptul că nu există închisoare din România care să nu aibă cauze pierdute în urma plângerilor făcute de deținuți. 


"La nivelul sistemului penitenciar, astăzi, sunt 530 de cazuri în care deținuții au câștigat daune material, sume de bani. Nu există penitenciar din România care să nu aibă dosare sau cauze pierdute la CEDO pe acest temei. Suma de 80 de milioane de euro este o evaluare, nu am avansat-o noi. Suma a fost comunicată de către Ministerul Justiției și a fost o evaluare, având în vedere decizia pilot din Italia, prin care statul Italian s-a angajat să remedieze disconfortul deținuților. CEDO nu amendează, ci constată printr-o decizie pilot că este o problemă sistemică și nu judecă fiecare plângere în parte, ci impune statului să ia niște măsuri", a declarant Marius Vulpe, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0382 secunde