Dumitru Martin, găsit VINOVAT de jurații americani. Șpaga de la Polaris pentru US Army l-a înfundat

5611
9
Dumitru Martin, găsit VINOVAT  de jurații americani. Șpaga de la  Polaris pentru US Army l-a înfundat - dumitrumartin-1473867781.jpg
Omul de afaceri constănțean Dumitru Martin a fost găsit vinovat de justiția americană pentru fapte de corupție, urmând ca judecătorul să anunțe pedeapsa în această speță.


Un juriu al Tribunalului Federal din Sacramento l-a găsit vinovat pe afaceristul pentru că a mituit un ofițer al Forțelor Aeriene Americane pentru a asigura un contract de mai multe milioane de dolari pentru compania sa, Polaris M Holdings, informează publicația americană "The Sacramento Bee"


Juriul a stabilit pe 31 august 2016 că Dumitru Martin a mituit un ofițer din cadrul Travis Air Force Base din Fairfield pentru a-și asigura câștigarea unor licitații pentru a furniza containere și alte produse și servicii către baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.


Martin, împreună cu alți trei angajați de-ai săi, a fost prins anul trecut în urma unei acțiuni ai FBI, cu ajutorul a doi agenți sub acoperire.


Povestea unei "afaceri românești"


Povestea începe în 2014, când atașatul legal al FBI în București a anunțat Divizia FBI din Sacremento că există informații potrivit cărora membrii familiei Martin caută să dea mită unui oficial militar al armatei SUA în schimbul unui contract al Guvernului american cu compania familiei Martin, Polaris M Holding. Contractele ar fi urmat să fie executate în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 


"Am început investigația asupra familiei Martin și a apropiaților în iulie 2014, fiind asistat de LEGAT București (n.r. - atașat legal al FBI în București), Biroul FBI din San Francisco, unitatea militară a Forțelor Aeriene de la Travis și Biroul de Investigații Speciale a Forțelor Aeriene. 


În timpul anchetei am fost informat că Justiția din România investighează de asemenea compania Polaris pentru fapte de corupție și mituirea de oficiali ai Primăriei și ai altor oficiali români", se arată în plângerea penală a agentului FBI. 
FBI Sacremento a folosit trei agenți sub acoperire în timpul investigației. De asemenea, investigatorii au beneficiat și pe sprijinul a doi denunțători, ofițeri militari, care, în schimbul obținerii unor pedepse mai blânde, au ales să colaboreze cu autoritățile
Contractele erau de zeci de milioane de dolari, iar mita ajungea la 10%. Mai mult decât atât, Martin și angajații Polaris îi învățau pe americani cum să mascheze banii, dându-le mai multe variante de "albire" a banilor. 


Mita plătită în conturile FBI


Potrivit anchetatorilor, în cadrul întâlnirii, reprezentanții Polaris au solicitat ca viitorul contract să fie modificat pentru a avea două com-ponente distincte, una de livrare de produse și una de prestări servicii, prima tranșă din comisionul comandantului urmând să fie de 100.000 dolari. Dumitru Martin hotărâse anterior ca mita să fie 10% din contract, preconizându-se să ajungă la 1 milion dolari. 


Procurorii americani au susținut că reprezentanții Polaris au sugerat Comandantului ca restul mitei să fie plătite printr-un contract de consultanță pe parcursul a cinci ani. 


Din 26 mai 2015, Comandantul a comunicat prin adresa de email creată detalii despre contracte și ceilalți ofertanți astfel încât Polaris să poată câștiga licitația. Semnătura lui Dumitru Martin apare pe oferta finală. 


În iulie 2015, FBI crease un cont bancar special pentru această tranzacție. Pe 19 septembrie, în contul FBI a intrat suma de 100.000 dolari de la Polaris. Banii au fost retrași și păstrați ca probă în dosar. 


Pe 1 decembrie 2015, Dumitru Martin a fost arestat pe aeroportul din San Francisco, în timp ce se întorcea de la New York. Acolo, se întâlnise cu agenții FBI sub acoperire pentru a discuta detaliile altor viitoare contracte.


Comentează știrea

Mos Ion
15 septembrie 2016
Asta da justitie !

La noi ar fi fost liber dupa 3 luni ...sa vedeti sentinta la Americani !

ionica
15 septembrie 2016
infundare...

Nu s-ar fi ajuns aici daca furtul timp de 10 ani a peste 200.000 de constanteni l-ar fi infundat (pe el si mafiotii din primarie) .Milioane de euro furate din buzunarele fraierilor prin taxele ptr. Polaris(si procurorii platesc si ei bineinteles in loc sa-i priponeasca)!

Palaz
15 septembrie 2016
Mincinosii

Pe nenorociții ăștia de americani nu îi m-ai judecă nimeni că distrug națiuni întregi pentru interesul lor , și la ei se dă șpagă pentru contracte cu statul

Tara haiducilor
15 septembrie 2016
O tara fericita

Din nou e liniste si pace in spatele lui Martin.Fratii lui de haiducie sunt fericiti,nu sa intamplat nimic.Haiducii s-au pitit in tufisuri.Martin a furat singur.Nu l-a ajutat nimeni.Toti prietenii lui sunt zambitori,sunt relaxati,au fetele luminate.Fagadau cinstitul a ramas socat,nu stia nimic despre afacerile lui Mazare.Acum ne face morala.Mazare a fost beatificat de IPS Teodosie,ca doar a furat de la boieri.Prietenii lui Martin au castigat alegerile locale,Dragnea este indurerat ca l-a pierdut pe Mazare.Pe 11 decembrie alegem alti talhari.Huoo...americanilor !

palas
15 septembrie 2016
Mincinosii

Hai mai suge-o mai cacatule corupt ,e tactu ,unchitu cine mortii ma-tii e de-i tii apararea

Răspuns la: Mincinosii
Adăugat de : Palaz, 15 septembrie 2016
Pe nenorociții ăștia de americani nu îi m-ai judecă nimeni că distrug națiuni întregi pentru interesul lor , și la ei se dă șpagă pentru...
Jackass
15 septembrie 2016
MARTIN, un clan de bagabonti ordinari!

Gheorghe, Dumitru, Corina si Eduard! Ciolanari, abonati la afaceri cu Statul si cu Consiliile Judetene si Municipale! Niste bagabonti!

Smecherimea si
15 septembrie 2016
Prostimea

he, he, he, numai un f. mic detaliu - Titi Martin are odraslele (cei doi baieti din a doua casatorie) la cea mai scumpa scoala din Elvetia unde doar regii si super bogatasii isi tin copiii (costul pt unul ajunge la 150000 euro pe an), frat-su, fostul prefect, nepotul eduard, panarama de corina se scalda in bogatie (numai intretinerea piscinei din casa de la malul ghiolului Palazu costa 6000 euro pe luna...) si totul, totul pe seama Prostimii Constantene .....Iar pe de alta parte angajatii polaris muncesc ca Fraierii pt niste salarii de mizerie!

techir
15 septembrie 2016
strada blocata

in techirghiol au blocat strada unde are martin vila cu un stabilopod ..cica e strada privata ...auzi ..comunistii astia fac ce vor

costica
15 septembrie 2016
Nu mai trebuie să aștepți!

Avem un proiect ambițios! E timpul sa schimbi ceva! Te asteptam cu drag in echipa noastra! Te vom instrui gratuit si vei incepe sa castigi bani, chiar si in timpul liber! Cauta-ne acum la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN COSTICATIO.BetterThanYouTube.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2959 secunde