Dumitru Dragomir, 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani

363
Dumitru Dragomir, 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani - dumitru-1466699931.jpg
Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat, ieri, la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul drepturilor TV, fiind găsit vinovat de evaziune fiscală și spălare de bani. Sentința nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel, scrie evz.ro. 


În urmă cu o săptămână, magistrații Tribunalului București au decis ca Mircea Sandu, fost președinte al FRF, și Dumitru Dragomir să fie condamnați la trei ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. De asemenea, cei doi trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze trei luni de muncă în folosul comunității. 


Dumitru Dragomir a fost acuzat că a prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor de fotbal. În realitate, spun anchetatorii, vânzarea s-a realizat prin negociere directă, fără intermediari, între reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal și reprezentanții societății câștigătoare. Din anchetă a reieșit că, în acest caz, este vorba despre contractele atribuite în perioada 2011 - 2013 televiziunilor care au transmis partidele de fotbal din Liga I. Din anchetă, "rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăți comerciale".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5047 secunde