"Drumurile hoților" din Constanța

1025

Articole de la același autor

Drumuri de pământ, la marginea orașului, știute doar de oamenii locului și de cei care au interes să-și piardă repede urma. În Constanța, două astfel de rute preferate de hoți au fost și sunt în atenția polițiștilor. Ruta pe care fug, pentru a-și pierde urma, este la fel de im-portantă pentru hoți precum orice alt detaliu din comiterea unei infracțiuni. 


De aceea, infractorii vor alege întotdeauna să o ia pe scurtături, pe străduțele slab iluminate (mai ales dacă furtul a fost comis noaptea) și, mai ales, cât mai puțin circulate. Asta dacă spargerea a fost dată în centrul orașului; dacă infracțiunea a fost comisă la periferie sau hoțul vrea să-și piardă urma într-o localitate învecinată, preferate au fost și vor fi potecile de pământ, din plin câmp, cunoscute însă ca-n palmă de oamenii locului, dar și de cei cu înclinații spre nelegiuiri. Două astfel de rute, rămase în folclorul urban local ca "drumuri ale hoților" sunt și la periferia Constanței. "Erau drumuri folosite odinioară de hoți și așa au ajuns să fie cunoscute de oamenii din zonă. Nu înseamnă că hoții încearcă să scape doar pe aceste drumuri. Le utilizează, pentru că nu sunt circulate, pentru că sunt scurtături", ne-a spus comisarul șef Emilian Pîrvu, șeful Poliției municipiului Constanța. 
Potecile pe care fug borfașii 


Un "drum al hoților" pornește de la periferia Constanței, din zona Viile Noi și străbate câmpul, pe lângă sistemul de irigații, spre Cumpăna. "Pe aici circulau, în trecut, benzinarii care furau din conducte. Cetățenii onești nu se încumetă să circule pe aici, pentru a nu-și strica mașinile, dar intră cei cu căruțe, oamenii locului, care cunosc zona și vor să scurteze drumul", ne spune și un polițist cu vechi state în sistem. La capătul opus al orașului, spre Ovidiu, un alt drum preferat  de infractori. De fapt, aici este un mănunchi de poteci, printre te-renurile agricole ale oamenilor, care scurtează accesul spre Poiana, Palazu Mare și Ovidiu și îi ajută pe borfași să stea departe de drumul județean și drumul național, unde polițiștii patrulează mai des. Ambele zone sunt însă în vizorul oamenilor legii și periodic sunt trimise patrule pe aici. De menționat că, potrivit po-lițiștilor, un "drum al hoților" se află și în spatele centrului comercial Maritimo, spre Ștefăniță Vodă, zonă unde, anul trecut o tânără angajată a unității a fost violată. Și prin această zonă trece frecvent o patrulă de poliție, mai ales după incidentul de anul trecut. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.9626 secunde