Dosarul Microsoft. Nouă miniștri, în vizorul DNA. Iată acuzațiile

173
1
Dosarul Microsoft. Nouă miniștri, în vizorul DNA. Iată acuzațiile - judecatorinstanta1407499611-1411757899.jpg

Articole recomandate

Dosarul Microsoft explodează în România și vizează un număr record de foști înalți demnitari ai statului român.

Acuzațiile sunt următoarele:

ECATERINA ANDRONESCU (în prezent senator – Parlamentul României), ministrul Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009; ministrul Educației, Cercetării și Inovării în perioada 2008-2012, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

Ecaterina Andronescu: Sunt șocată de acuzațiile DNA

VREME VALERIAN (în prezent deputat), ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în perioada septembrie 2010 - februarie 2012 ministru, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu în perioada în care avea calitatea de ministru.

MIHĂILESCU PETRU ȘERBAN (în prezent senator – Parlamentul României), ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani în perioada în care avea calitatea de ministru.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, referatul, în vederea sesizării Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de:

NICA DAN (prezent membru al Parlamentului European), ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, în perioada 2000 – iulie 2004, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de următorii:

ȚICĂU ADRIANA, ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada iulie-decembrie 2004 - abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, spălare de bani.

SANDU GABRIEL, ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010 - abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, spălare de bani.

FUNERIU PETRU – DANIEL, ministru al Educației și Cercetării în perioada 2009 – 2012 - abuz în serviciu

ATHANASIU ALEXANDRU, ministru al Educației și Cercetării în perioada 2003 – 2005 - abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, spălare de bani.



Sursa: realitatea.net


Comentează știrea

vasile
27 septembrie 2014
Creierul

De când Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu fac cărare la DNA, ba mai sunt și băgați la beci, Sorin Strutinsky, zis "Creierul" afacerilor mahărilor pesediști ai Constanței, nu mai este de găsit. Ei bine, "Creierul" a șters-o din țară, dar nu singur, ci cu secretara. Au plecat separat, dar la aceeași destinație. Folclorul dobrogean zice că pe Strutinsky l-ar fi prins nevasta cu doamna făcând ceva sex. Zvonul zilei. Cine și de ce îi sărăcește pe Mazăre, Nicușor și Strutinsky zvonul zilei rss 1asig După care i-a convocat pe Sorin, Radu și Nicușor în buncărul pe care "Creierul" îl are la el acasă, la Constanța. După care le-a pus în vedere că dacă nu-i dau fiecare câte jumătate din avere face publice casetele video cu înregistrările din buncăr. Care casete erau din sistemul de supraveghere. Mișto folclor, nu?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7215 secunde