Dosarul Microsoft. Mita luată de miniștri ar ajunge la milioane de euro

133
Dosarul Microsoft. Mita luată de miniștri ar ajunge la milioane de euro - microsoft-1411756742.jpg

Articole recomandate

DNA cere aviz pentru începerea urmăririi penale a nouă foști miniștri din patru guverne, în cazul licențelor Microsoft pentru școli. Acuzațiile sunt uluitoare: abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Surse citate de Realitatea TV spun că mita luată de miniștri ar ajunge la milioane de euro.

Dosarul Microsoft explodează în România și vizează un număr record de foști înalți demnitari ai statului român.

"Direcția Națională Anticorupție a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a acțiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informațională și la Ministerul Educației Naționale, în legătură cu închirierea de licențe educaționale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiții nelegale, a contractului comercial de închiriere licențe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaționale Microsoft, a actelor adiționale la acest contract, precum și a contractelor aferente derulării Programul «Sistem Educațional Informatizat» (SEI), Direcția Națională Anticorupție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu și respectiv a unor infracțiuni de corupție în legătură cu derularea acestor contracte", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Cei nouă foști miniștri vizați sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Petru Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Nicolae Tănăsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3764 secunde