Dosarele secrete ale magistraților vor fi făcute publice

203
Dosarele secrete ale magistraților vor fi făcute publice - dosarele-1495037853.jpg
Scandalul dosarelor secrete ale magistraților ar putea să ajungă la un deznodământ, odată cu decizia de a fi desecretizată arhiva SIPA (Serviciul Intern de Protecție și Anti-corupție). Ministrul Tudorel Toader a anunțat că va iniția această procedură în cel mai scurt timp.

"Am depășit stadiul de intenție și am luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizez arhiva SIPA, respectând procedurile legale. Decizia e a mea, nu a directorului (ANP, n.red.). Respectând procedurile legale, în cel mai scurt timp desecretizez arhiva SIPA", a anunțat, ieri, Tudorel Toader, Ministrul Justiției.

Judecătorul Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ, a completat miercuri dimineață că susține desecretizarea arhivei în mai multe etape. "Nu cunosc declarația făcută în această dimineață de ministrul Justiției, însă l-am auzit aseară spunând că această desecretizare ar trebui făcută în mai multe etape și sunt de acord. Acest demers trebuie făcut în etape, și anume mai întâi trebuie făcută inventarierea documentelor și, în functie de specificul lor, de categoriile de informații, se va proceda la desecretizare. Eu susțin acest demers", a spus șefa instanței supreme, citată de digi24.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9827 secunde