"Doctorul Cristea", țepe de zeci de mii de lei date la Constanța. Cum îi înșela pe bătrâni

1649
1
Polițiștii constănțeni au reușit să prindă un nou "set" de escroci care au păcălit mai mulți pensionari din municipiu. Un constănțean este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea a două infracțiuni de înșelăciune și trei infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune. O altă femeie a fost prinsă în flagrant, fiind "săgeata" unui deținut care coordona înșelăciunile din spatele gratiilor.

Escrocii își pasează listele cu victimele

Potrivit anchetatorilor, George Alexandru Grigore s-a deplasat la sfârșitul lunii trecute, la domiciliile a două victime și, printr-o poveste "învelită" frumos, le-a indus în eroare cu privire la un accident rutier.

"Inculpatul a obținut bani după ce și-a indus și menținut victimele în eroare, cu privire la implicarea într-un accident rutier a unor persoane apropiate acestora, obținând în acest mod diferite sume de bani", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. De asemenea, George Grigore a furnizat unui alt "coleg" de infracțiuni, o listă cu numere de telefon aparți-nând persoanelor vătămate.

Ieri, un alt caz de înșelăciune prin aceeași metodă a fost adus în fața magistraților, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. Daniela Constantina Dediu, în vârstă de 37 de ani, din Galați, a fost prinsă în flagrant de către oamenii legii, în miezul zilei, în timp ce primea suma de 11.500 lei, din partea unui bărbat, în vârstă de 66 de ani. Ea a fost încătușată pe loc, reținută și condusă la secție pentru audieri, fiind mai apoi propusă spre arestare preventivă.

Deținutul se recomanda drept "Doctorul Cristea"

Răzvan Șerban, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Galați, care în prezent ispășește o pedeapsă de închisoare după mai multe infracțiuni comise prin înșelăciune, este cel care coordona activitatea din spatele gratiilor. Cei doi sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, complicitate la înșelăciune și complicitate la tentativă la înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, în urmă cu două zile, Răzvan Șerban a apelat-o telefonic pe persoana vătămată P.I. și, folosind un nume și o funcție falsă, respectiv "Doctor Cristea" din cadrul Spitalului Floreasca din București, i-a spus că fiul său ar fi suferit un accident rutier soldat cu vătămarea sa corporală, obținând în acest mod suma de 11.500 de lei, ce a fost ridicată de la domiciliul persoanei vătămate de către Daniela Constantina Dediu. De asemenea, la data de 01.11.2016, prin aceeași modalitate, deținutul a încercat să obțină diferite sume de bani de la persoanele vătămate G.E.E. și M.I.M.

Tot în urmă cu două zile, "Daniela Constantina Dediu s-a deplasat la locuința persoanei vătămate P.I. și a menținut starea de eroare în care aceasta se afla cu privire la implicarea într-un accident rutier a fiului său, obținând în acest mod suma de 11.500 de lei, activitate prin care a ajutat și a înlesnit activitatea infracțională a inculpatului Răzvan Șerban, iar, la data de 01.11.2016, în jurul orei 10.15, s-a deplasat la locuința persoanei vătămate G.E.E. și a încercat să obțină de la aceasta suma de 20.000 de lei, ajutând și înlesnind în acest mod activitatea infracțională a inculpatului Răzvan Șerban", se mai arată în cadrul comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Comentează știrea

bani
3 noiembrie 2016
multi

De unde au astia sute de milioane in casa? La fel ca in natura, cum pestele cel mare il inghite pe cel mic, smecherul il pacaleste pe fraier. Toata lumea a auzit poveste ursului pacalit de vulpe. Evident ca e ilegal, e fapta penala, dar nu ii da nimeni in cap, nu intra peste el in casa, de bunavoie si nesilit de nimeni goleste casa. Cat de prost sa fii sa ii dai banii unui necunoscut dupa ce ai vb doar la telefon? Cat de prost? Unii isi merita soarta. Esti prost, platesti. Ma intreb cum au acumulat banii aia, i-au furat, si-am mancat de sub unghii,au stat in frig si i-au economisit?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3838 secunde