DNA / Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

370
DNA / Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală - arestpozafrum-1396881736.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Boby Oprea, Ion Tocilă și Leonard Șerban, asociați și administratori ai unei societăți comerciale. Aceștia sunt acuzați de evaziune fiscală. 


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2009 - 2011, cei trei indivizi, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, au evidențiat în documentele contabile operațiuni comerciale fictive, constând în achiziții de mărfuri de la firme inactive sau neplătitoare de TVA, provocând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 4.957.665,18 lei. 


"Societățile furnizoare de mărfuri, cu un comportament disimulat specific firmelor de tip fantomă, erau fie neplătitoare de TVA, fie aveau certificatul de înregistrare fiscală suspendat, nefuncționând la sediul social declarat și neconducând nici un fel de evidență fiscală sau contabilă. În cauză a fost dispusă disjungerea și declinarea competenței de soluționare, privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată de către inculpații Tocilă Ion, Oprea Boby Vasile și Șerban Leonard în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța", au precizat reprezentanții DNA. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.341 secunde