DNA despre grațiere: Ordonanțele nu respectă Constituția

386
4
DNA despre grațiere: Ordonanțele nu respectă Constituția - dna-1485097095.jpg

Articole de la același autor

DNA a transmis ministrului Justiției un punct de vedere argumentat cu privire la proiectele de modificare și completare a Codului Penal și a Codului de procedură penală, precum și pentru grațierea unor pedepse. 


Unul dintre argumente este acela că "modificarea cadrului legislativ în regim de urgență și în lipsa unor analize obiective care să ateste o nevoie socială imperioasă este nejustificată", anunță digi24.ro. 


Tot încălcarea Constituției este primul argument al DNA și în cazul proiectului de ordonanță de urgență pentru grațiere. Mai exact, Guvernul nu poate dispune grațierea colectivă. Conform Legii fundamentale, această atribuție aparține Parlamentului. 


În plus, proiectul guvernamental instituie privilegii și este discriminatoriu, drept pentru care DNA concluzionează că scopul acestuia este "favorizarea anumitor persoane condamnate". 


Comentează știrea

cetatean
23 ianuarie 2017
nu va lasati

Felicitari dna CHIOVESI

rex
24 ianuarie 2017
lLichea spurcata!

Cine zice: dna sau balaloaica din poza?

111
24 ianuarie 2017
Luluța

Huoooooooooo !

Carmen Felicia
1 februarie 2017
bani

Te-ai saturat de saracie? Proiect B: succes garantat! Noi suntem aici sa te ajutam! Cu toate fortele spre Hollywood! De ce sa nu faci bani usor? Primesti sigur bani! Cat timp mai eziti? Proiect B: uimitor! Un film uluitor! Castiga bani online! Noi mergem spre Hollywood! Hotaraste-te acum! Hollywood: magie si bani! Solicita acum detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9968 secunde