DNA: 18 lucrători de poliție DIPI, urmăriți penal

436
1
DNA: 18 lucrători de poliție DIPI, urmăriți penal - dna1469450976-1472657617.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de 18 angajați din cadrul MAI - Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) în dosarul în care sunt deja cercetați șase foști șefi ai acestei structuri pentru fapte privind schimbarea destinației fondurilor alocate pentru cheltuieli operative către cheltuieli de protocol.

Cei 18 angajați sunt anchetați pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicității, fals și uz de fals.

Procurorii au constatat că angajați din cadrul DIPI, sub pretextul existenței unor cheltuieli pentru activități informativ-operative, au întocmit rapoarte care au fost aprobate de persoane din conducere și în baza cărora sume din fondurile operative au fost folosite, în mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, înzestrarea instituției ori au fost folosite in interes personal de către persoane din conducerea instituției.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, angajații DIPI ar mai fi efectuat următoarele activități: atestarea în fals necesitatea/existența unor cheltuieli operative, însușirea de sume de bani din fondurile operative, pentru a fi folosite în interes personal, folosirea rapoartelor Compartimentul fonduri operative, cunoscând că au fost întocmite în fals, în scopul fraudării fondurilor.

"În total, 24 de persoane, între care șase cu funcții de conducere la data faptelor, au dobândit calitatea de suspect în prezentul dosar. Din probele administrate în acest moment, există suspiciunea rezonabilă că suma deturnată din fondurile operative ale DIPI pentru cheltuieli de protocol și pentru înzestrarea instituției, în perioada 2014-2015, depășește 220.000 lei, iar suma însușită în interes personal depășește 70.000 lei", se arată în comunicat.



Comentează știrea

costica
31 august 2016
Ai alături o echipă puternică!

Ai numai de câștigat!Ai acum in fata o oferta super-serioasa! Iata si de ce: pentru ca numai aici poti sa castigi bani imediat, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele, doar cu o activitate eleganta si simpla! Cere acum mai multe detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 August 2016
Stire din Eveniment : George Copos, la DNA
Pagina a fost generata in 0.7563 secunde