Foștii militari au ieșit în stradă să își apere drepturile

"Dintr-o tăietură de condei se stabilește soarta militarilor"

1756
5

Articole de la același autor

Sute de reprezentanți ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au protestat, ieri, în fața Guvernului pentru a-și cere drepturile. Militarii sunt nemulțumiți de modificările survenite la legea pensiilor militarilor, respectiv baza de calcul. Mai exact, aceasta reprezintă media soldelor lunare brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar, polițist sau funcționar public cu statut special.

"Deși a fost promulgată legea în care pensia începea de la 80% din venitul brut, ulterior a apărut ordonanța de urgență prin care se modifică legea, mai exact pornește de la 65% din solda netă pe care o aveau rezerviștii. Mai mult, pensia nu poate să depășească 85% din totalul soldei. Acest lucru este discriminare, deoarece la magistrați și aviatori pornește de la 85% din ultima lună. Nu înțeleg discriminarea și de ce s-a făcut această modificare, deoarece nimeni nu ne-a spus nimic", a declarat Remus Macovei, președintele Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" Constanța.

Mai mult, în baza de calcul nu vor fi incluse diurnele de deplasare și de delegare, indemnizațiile de delegare, detașare sau transfer, compensațiile lunare pentru chirie, alocațiile de hrană, contravaloarea echipamentelor tehnice, dar și alte sporuri. Militarii spun că acest lucru îi afectează în primul rând pe cei care au mers în teatrele de operații.

"Când a fost greu am fost prezenți. Când se împarte dreptatea suntem dați la o parte. Nu este normal. În 2010 s-a mai încercat o tăiere masivă și atunci am protestat împotriva guvernului Boc și am reușit o rezolvare. Acum, guvernul Ponta a promis înlăturarea nedreptăților și a elaborat noua lege. Iată că încă nu se poate să stăm liniștiți. Pentru noi contează orice sumă. Ajungem la o vârstă și jumătate din bani se duc pe medicamente. Dintr-o tăietură de condei se stabilește soarta mili-tarilor", a adăugat Remus Macovei.

v v v

Protestul din capitală a fost o amenințare pentru guvernanți din partea militarilor care își cer drepturile și vor să fie liniștiți la bătrânețe. Acesta s-a desfășurat, în zona dintre șoseaua Kiseleff și Bulevardul Aviatorilor, în intervalul orar 11.00-17.00. În cazul în care nu se va ajunge la o soluție, protestatarii amenință că mitingurile vor continua.

"Am înregistrat solicitările noastre către Guvernul Cioloș. Am dat termenul limită de 24 ianuarie. Atunci ne vom întoarce toți în stradă, toate sindicatele, toate ONG-urile, Consiliul Național al Societății Civile, Sindicatul Cadrelor Militare sprijinit de Sindicatele polițiștilor se vor ocupa de organizare. Dacă solicitările noastre nu sunt rezolvate, suntem hotărâți să obținem, nu să cerem demisia Guvernului. Este momentul să fim luați în serios", a precizat colonelul în rezervă Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Comentează știrea

constantean
29 decembrie 2015
nerusinare

Ptr ce mama naibii meritati voi 3000 ron pensie,plosnitelor?ce merite deosebite aveti voi, fata de un medic.profesor sau alta categorie sociala?rusine sa va fie cand cereti asa ceva..

Gogu
29 decembrie 2015
Armata din birou

Luati din pensia lui Dogaru care a facut armata la tv.Nu meritati nici pensia unui ospatar ,care sta 12 ore in picioare.Voi unde ati luptat?

nelu colonelu
29 decembrie 2015
.......

obraznicie mare la privilegiatii astia / ce sindicat al pensionarilor, ce sa faca, sa se supere si sa nu mai merga la piata

on maiorescu
29 decembrie 2015
contestare

nu merita acesti oameni [fosti military], sa li se dea bani in fiecare an pt. ca 70/; dintre ei nu au facut absolut nimic pt. tara asta , ai vedeai prin restaurante beti , aveau salarii f. mari ,erau si sunt actualmente o sfidare ,la oamenii f. amarati din tara asta , care au pensii exagerat de mici , 400 - 500 de lei.Cand il vad pe DOGARU marle fost ofiter syndicalist si pe dl. PRICINA cu prosopul de bucatarie la gat ambii TVRisti [luptand in teatre mari externe de razboi] , fara nicio mustrare de constiinta pt. amaratii din tara asta . RUSINE MARE RUSINE CE FAC SI CE CER ACESTI OAMENI.

Ion
4 ianuarie 2016
PENSIILE militarilor

Iesiti in strada!!! Dupa o viata de privatiuni si de stat prin teatrele de operatiuni din Afganistan, Kosovo, Irak etc mi se pare normal sa aiba pensie mai mare decat procurorii sau diplomatii care au stat prin birouri si au asteptat 15 ale lunii....Ramaneti in strada si lucrurile se vor rezolva!!!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Pensii speciale pentru profesori
Duminică, 13 Decembrie 2015
Stire din Actual : A fost haos! Proteste violente în Germania!
Pagina a fost generata in 0.3642 secunde