DEZVĂLUIRI INCREDIBILE. Iată cum primea șpagă un polițist constănțean!

4676
8
DEZVĂLUIRI INCREDIBILE. Iată cum primea șpagă un polițist constănțean! - sefulhotilor-1354700464.jpg
Un polițist din cadrul Serviciului Regional de Poliție Transporturi, de la TF Cernavodă, a ajuns după gratii, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la un investigator sub acoperire. Modul de operare al polițistului era inteligent, numai că Direcția Generală Anticorupție a reușit să-l prindă înainte de a mai putea face vreo mișcare. 

Agentul principal de poliție Valentin Lupașcu, din cadrul Poliției Transporturi TF Cernavodă, este cercetat de polițiștii judiciari de la Serviciul Județean Anticorupție Constanța pentru luare de mită.

Ofițerii de poliție de la DGA aveau informații, din luna octombrie, cum că o grupare de hoți ar comite furturi, în mod repetat, pe ruta feroviară Constanța - Fetești, sub protecția unor polițiști de la postul de poliție TF Cernavodă.

Polițistul, în acest caz, Valentin Lupașcu, era "șeful" mai multor hoți și, practic, le dicta ce și cum să fure. Deoarece pe ruta feroviară Constanța - Fetești aveau loc furturi aproape zilnic, firma de pază angajată pentru a păzi tronsonul era depășită de situație. Astfel, polițistul a făcut un pact cu reprezentantul firmei de pază, prin care firma de pază îi plătea lui Valentin Lupașcu 4.000 de lei pe lună, iar polițistul le promitea că hoții, "băieții mei", cum îi numea, nu se vor atinge de tronsonul respectiv.

În urma informațiilor obținute, procurorul a autorizat un investigator sub acoperire, ca reprezentant al firmei de pază respective. După multe întâlniri și înțelegeri anterioare, pe parcursul a două luni, iată că a venit și ziua în care investigatorul sub acoperire i-a oferit 5.400 de lei lui Valentin Lupașcu, în schimbul asigurării tranzitării în siguranță a trenurilor de marfă păzite de agenții de pază ai firmei "mituitoare". Polițistul nu a stat pe gânduri și a luat banii. Astfel a fost prins polițistul murdar, care primea mită pentru a-și ține "băieții" în frâu.

Ce riscă Valentin Lupașcu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea lui Valentin Lupașcu timp de 24 de ore. Polițistul a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

"Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Totuși, dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă între 3 și 12 ani de închisoare", afirmă procurorul Zafer Sadîc.

Comentează știrea

Miruna
5 decembrie 2012
mare noutate..eu ma intreb cand vor fi prinsi coruptii si incompetentii de la sectiiile 3 si 5

.

gigel
5 decembrie 2012
...

Vai, draga Andreea, dar aceste dezvaluiri sunt chiar incredibile. Cine si-ar fi inchipuit ca politia e mana-n mana cu hotii?!

Scarbit de ce se intampla in constants
5 decembrie 2012
Investigatorii sub acoperire

Ce fac investigatorii sub acoperire de la Garda de mediu ,Inspectoratul de stat in constructii ,Primaria Comstanta . Probe pot gasi in articolele din Cuget Liber din ultimele 2-3 lunii .Vrem rezultate domnilor scapati orasul de un grup organizat

pesterau
5 decembrie 2012
hotii

daca ar fi sa consideram ca toata lumea ar fi corecta 80% din politie si institutiile cu atributii de control ar fi la puscarie...inclusiv mazare si constantinescu

nelu
5 decembrie 2012
oh, dear..

un politist a luat spaga? cum adica, unul ??

un cunoscator
5 decembrie 2012
cine sunt vinovatii?

In fiecare zi apare cate o stire trasnet despre politisti,ca a luat mita,ca a furat ,ca a avut,accident rutier etc.Dar sa revenim la tema articolului,oare niciun dobitoc nu se intreaba de ce iau politistii mita?Aceste persoane care ii conduc,ma refer la nivel de Bucuresti,si-au pus vreodata intrebarea cam ce nivel de trai are un politist cu salariul de mizerie pe care au inceput sa-l depaseasca si firmele de paza?Nu au ptr ce sa-si puna intrebarea deoarece ei au salariile de cel putin 2-3 ori mai mari,incluzand si ofiterii d.g.a, si doresc ca cei care mor de foame sa fie si cinstiti.Stie cineva oare ca acum in prag de sarbatori politistii nu au cu ce sa cumpere cadouri la copii si ce sa puna pe masa,cu toate ca acest stat roman are datorii neplatite fata de ei?Faceti comparatia intre cei care-i judeca,adica cei de la justitie,au tipat putin li s-au dat toate drepturile si marit si salariile.Doresc un singur lucru,si anume toti cei care ponegresc politistii sa ajunga macar o zi politisti ,sa traiasca in mizeria reala a politiei si sa se mandreasca ca nu a luat mita.ASTA E TARA IN CARE TRAIM,SCUMPA NOASTRA TARA PENTRU CARE STRAMOSII NOSTRI AU MURIT CA SA SE LAFAIE PARTIDELE POLITICE.RUSINE!!!!!!

Loala
5 decembrie 2012
bazar

La Galeriile Unirii găsiți următoarele produse: genți-15 lei, blugimarimi mari-60 lei, bluze, accesorii, jucării-7 lei, body-9 lei, fâșuri de iarnă copii-50 lei, dresuri damă și copii-7 lei, paltoane-150 lei, pijama copii-18 lei, laptop copii-60 lei, cosmetice, încălțăminte, ciorap Mos Nicolae-6 lei, veste copii-7 lei.

Marin
5 decembrie 2012
Avocati

Cand faceti acte, evitati firma de avocatura Bese si asociatii, trage tepe la multa lume. Pt ca sunt avocati e greu sa-ti mai scoti paguba de la ei. Are sediul pe Mircea intr-un bloc langa Teatrul de Stat. ATENTIE la "Bese si asociatii. " Eu mi-am luat-o cu 500 €. De 3 ani incerc, dar se pare ca am pierdut banii astia. ATENTIE!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3725 secunde