DEZBATERE. Violatori și tâlhari, în LIBERTATE! Ce credeți despre "marea ieșeală" din pușcării?

2906
5
DEZBATERE. Violatori și tâlhari, în LIBERTATE! Ce credeți despre

Articole de la același autor

Noua legislație penală, intrată recent în vigoare a adus, printre altele, eliberarea mai devreme din penitenciare a unor infractori. Hoți și escroci au ieșit din pușcării, sunt oameni liberi din nou, pentru că infracțiunile de care sunt acuzați sunt pedepsite, în prezent, cu mai puțini ani de închisoare. Au beneficiat, în termeni juridici, de legea penală mai favorabilă! 


Alții - violatori și tâlhari - vor avea parte de condiții de detenție mai blânde, căci au fost mutați din închisori în centre de reeducare. Motivul? Au comis infracțiunile înainte de a împlini vârsta majoratului. Astfel, de exemplu, pentru un violator care a împlinit vârsta de 23 de ani, dacă infracțiunea a fost comisă înainte de 18 ani, noua lege penală impune să fie mutat într-un centru unde va merge la școală ori la cursuri de recalificare, va avea un educator care-l va învăța să interacționeze din nou cu societatea.


În acest mod, consideră noua legislație penală, va fi redat comunității un om schimbat. Iar dacă este conștiincios, i se va micșora pedeapsa. Sunteți de părere că acești infractori - cei eliberați mai devreme grație unei legi mai favorabile sau cei învățați o meserie - vor ieși, într-adevăr, oameni schimbați, care nu vor mai da în cap, nu vor mai fura? Sau, odată ajunși înapoi pe străzi, își vor relua vechile obiceiuri?


Comentează știrea

noni
11 februarie 2014
asta e la gramada

Politicienii au vazut cat risca si cat au primit efectiv pentru faptele lor. Au analizat problema si au adaptat legea astfel incat cand le vine randul, daca le vine randul, sa fie iertati sau sa scape cat mai usor. Ca pe langa ei mai scapa si alti nenorociti, ghinion, cantitate neglijabila. Nu conteaza cati scapa, important e CINE scapa. Violatorii castrati, criminalii cu sange rece executati si restul...dupa caz.

Costea
11 februarie 2014
@@@@@@

M-as bucura daca le-ar viola sotiile parlamentarilor,le-ar devasta casele,le-ar fura masinile,sa vedem atunci legi aspre.Dar atata timp cat ei au SPP-ul dupa ei si familiile lor nu au probleme.Dar viata de parlamentar nu e vesnica,asa ca nu se stie niciodata.

Angela
12 februarie 2014
lege imbecila

Pentru violatori - vreau o lege ca in Louisiana sau ca in Florida: http://www.arte-sana.com/articles/rape_statutes.pdf.

Sima
13 februarie 2014
Haos stiintific

Vor creste infractiunile.

DODO
13 februarie 2014
inca o cretinitate

Ce m-as bucura ca unul desta sa i-o traga lui Ponta.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Unde ajung copiii care comit infracțiuni
Pagina a fost generata in 1.8431 secunde