Detectoarele radar și GPS-urile, la mare căutare printre hoții din mașini

146
Detectoarele radar și GPS-urile, la mare căutare printre hoții din mașini - furtmasini10-1384188153.jpg

Articole de la același autor

Numărul furturilor din autoturisme a fost în creștere, în municipiul Constanța, de la începutul acestui an, comparativ cu 2012. De aceea, polițiștii constănțeni desfășoară zilnic activități specifice pentru prevenirea și combaterea acestor furturi. 

Potrivit oamenilor legii, cele mai căutate bunuri, în rândul hoților, rămân detectoarele de radar și GPS-urile. În consecință, dacă ați echipat mașina cu astfel de dispozitive, nu le lăsați la vedere! "Alte bunuri atractive sunt cele de valoare mare și volum mic (telefoane mobile, aparate foto, laptop-uri), precum și genți, poșete, borsete, lăsate neglijent pe banchetele autoturismului, la vedere", a adăugat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Poliției Constanța.

În plus, se constată că cele mai multe spargeri sunt date de minori.

"Necunoașterea prevederilor legale în ceea ce privește pedepsele ce se pot aplica minorilor autori de infracțiuni, dorința de a brava sau de a obține un bun pe care familia nu îl poate oferi, sunt motive care îi determină pe minori să comită infracțiuni. Acestea sunt săvârșite, fără să se gândească la consecințele pe termen lung ale unui astfel de gest necontrolat, și pe care le vor suporta în situația comiterii unei încălcări a prevederilor legale. Analizând condițiile ce favorizează comiterea unor infracțiuni de către minori, se desprind mai multe cauze specifice: necunoașterea de către părinți a anturajului, locurilor și mediilor frecventate de minori; lipsa unei legături permanente între familie și școală; influența unor infractori aflați în anturajul copiilor prin determinarea acestora să comită infracțiuni; discontinuitatea în educația și supravegherea copiilor de către părinți sau ocrotitorii lor legali", a adăugat reprezentantul Poliției Constanța.

Sfaturi pentru proprietarii de autovehicule, pentru a evita astfel de situații neplăcute :

Măsurile de protecție pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră și constituie elementul cheie pentru descurajarea potențialilor infractori.

Astfel, pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoți este bine să aveți în vedere următoarele aspecte:

 Nu lăsați în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genți sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă "o adevărată tentație" chiar și pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoți.

 Nu lăsați autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiți doar pentru câteva momente;

 Închideți complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauție luate!

 Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu față detașabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopții;

 Montați-vă un sistem de alarmă performant și nu uitați să îl activați la părăsirea autoturismului!

 În cazul în care constatați că s-a comis un furt, nu atingeți autoturismul, ci sesizați POLIȚIA, prin apelul de urgență 112!

Nu-i invitați pe hoți să vă spargă mașina, lăsând la vedere în mașină obiecte de valoare! Riscați să constatați cu uimire cât de rapid acționează aceștia, chiar și ziua în locuri aglomerate.

Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii acestor furturi, sunteți chiar dumneavoastră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Ford cu ITP fals, găsit la Ostrov
Joi, 12 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Mașini sparte pe B-dul Aurel Vlaicu
Pagina a fost generata in 0.4076 secunde