Descinderi la "Medicină" / Mai mulți profesori ar fi luat mită de la studenți

467
Descinderi la

Articole recomandate

Mai multe percheziții au avut loc, azi, în campusul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila". Anchetatorii au suspiciuni că mai mulți profesori ar fi luat mită de la studenți, pentru promovarea examenului de licență.



xxx

Procurorii Parchetului General și ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR efectuează 13 percheziții domiciliare în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, la birourile și cabinetele unor cadre didactice, precum și la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

"Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unității de învățământ superior desfășoară activități ilegale constând în pretinderea și primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării și susținerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenți și/sau cu ocazia susținerii examenelor de admitere, licență sau acordare a gradației de merit sau a funcțiilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului școlar unii profesori universitari organizează 'meditații' la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate și furnizate studenților subiectele de examen", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat că perchezițiile au loc în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, precum și la domiciliile unor profesori.

Polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3 secunde