Descinderi la ISJ Constanța. Răducu Popescu:"Nu avem nicio implicare"

1285
8

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, ieri, la Inspectoratele Școlare Județene din Constanța și Brăila, dar și la alte trei locații. Din câte se pare, ar fi vorba despre mai multe licee din Brăila. Anchetatorii spun că speța la care se face referire "vizează suspi-ciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în pe-rioada august - octombrie 2014". 


În timp ce șeful ISJ Brăila a fost ridicat de procurori și dus la sediu pentru audieri, "generalul" Răducu Popescu a ieșit relaxat din birou, făcând declarații. Acesta a precizat că ISJ Constanța nu are nicio legătură cu fapte penale, ba mai mult, că acțiunea a fost mai degrabă un control decât o descindere. 


"O instituție a statului are în derulare, în acest moment, o cercetare. Cercetarea se referă la examenul de bacalaureat din sesiunea de toamnă. În această cercetare sunt necesare înscrisuri, documente care, probabil, vor constitui probe la dosar, regăsite în județul Constanța. În cursul acestei zile (miercuri, 8 octombrie - n.r.) am avut o întâlnire cu reprezentanții acestei instituții ce derulează aceste cercetări și le-am pus la dispoziție toate înscrisurile și documentele solicitate, absolut toate. Mai departe, analiza, verificarea și investigațiile specifice vor fi derulate de organele competente. Nu sunt învinuit, Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu are absolut nicio implicare în tot acest dosar. Sunt doar documente care s-au regăsit în Constanța. Repet, ISJ Constanța nu este parte din dosar, noi suntem doar furnizorii acestor docu-mente", a declarat Răducu Popescu, șeful ISJ Constanța.


Surse din cadrul anchetei spun că la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, lucrările de la Constanța ar fi fost corectate la Brăila, din acest motiv și legătura dintre cele două județe. Mai mult, de la sediul ISJ Brăila ar fi fost ridicate mai multe teze de la examenul de bacalaureat din toamna 2014.


Comentează știrea

DNA
8 octombrie 2014
BAC 2014

Ca sa vezi! Nici usturoi n-a mancat.... Da' e vorba doar de Bac! Sa verifice DNA-ul toate magariile pe care le faci! Tu si gasca ta de idioate! Sa vezi cate ar gasi! Si posturi date moca pentru spagi ... Si terenuri ale scolilor pe care le cedezi tu Primariei pt ca ANI nu-si face treaba. Esti in INCOMPATIBILITATE Generale! Si transferurile elevilor de la clasa a IX a ! Dar tu te dai cel mai corect om. Toate actiunile tale sunt legale si transparente. Ai distrus invatamantul constantean! DEMISIA!!!

Parinte
9 octombrie 2014
un om fara educatie reala

Terenuri multe au si la Palatul Copiilor. Sunt sigur ca asta e motivul pentru care nu ne mai primeste copiii la inot, vor sa falimenteze totul si sa inchida si sa ia ei terenul..

Justitiarul
9 octombrie 2014
Maradona de Constanta

Acest Guru al invatamantului in toate discursurile vorbeste despre corectitudine.Mai acum cateva zile am vazut declaratiile lui de avere si am observat saracia lui.Ca sa se mai ajunga pe ici pe colo a imprumutat de la taica-su 50.000 de euroi pe care trebuie sa-i dea inapoi pana face batranul 120 de ani!!!.Apoi, cum naiba este posibil sa fii si conferentiar la facultatea Ovidius si inspector scolar general si consilier PSD si patron de carciumi.E si el un Maradona.El centreaza,el da cu capul...poate -n zidul de la ANI sau DNA.

Un fan D.N.A.
9 octombrie 2014
Spaga

Poate cerceteaza D.N.A. si spagile date de noii directorasi pentru a fi unsi!!! Ca, la cat sunt de incompetenti, numai asta ii putea "recomanda"... Toata echipa manageriala de la IS.J. e corupta!!!

Raducule
9 octombrie 2014
In clinchet de ca.tuse

se strange la.tul!

prof
9 octombrie 2014
isj

Da toti de la ISJ

parinte
9 octombrie 2014
suparare mare

Se pare ca tocmai generalul e cel care doreste ca cei corupti sa ajunga la puscarie. El a inceput povestea cu bacul, el a continuat cu desfacerea contractelor de munca pt profesorii implicati. Se pare ca cei care sunt suparati sunt cei care se ocupau cu aceste lucruri in trecut. Cum au scapat ei Purcarea, Gevat, Miu, Oprea..suparare mare pe unii...Bravo generale!

valy
13 octombrie 2014
coruptie

Tu Popescule citesti toate astea si raspunzi ! Te doare ,stiu cat de mandru si ........... esti Dar degeaba Tot vizat esti.Au tremurat toate pe tine cand DNA ul a venit dar stai e doar inceputullllllllllllllll Esti xorupt! Cum esti si la facultate-mare conferentiar- si la ISJ si la carciumi si la partid si la...

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Bucurie mare pentru copiii din Vadu
Pagina a fost generata in 1.832 secunde