Descinderi în forță. Furau limuzine din Europa și le vindeau în Constanța

2481
6

Articole de la același autor

Mascații constănțeni au descins, ieri dimineață, la locuințele mai multor persoane din municipiul Constanța și Murfatlar, dar și în alte trei județe. Oamenii legii au săltat opt indivizi, dintre care șase din Constanța, care se ocupau cu vânzări de mașini de lux furate. Prejudiciul în acest dosar este de 500.000 euro. 


Ieri, ora 6.00. Polițiștii bu-cureșteni, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dar și cu mascații Serviciului Acțiuni Speciale Constanța au descins la locuințele mai multor persoane. Patru județe, printre care și Constanța, au fost luate în vizor de oamenii legii. În județul nostru, mascații au percheziționat mai multe domicilii, dintre care unul în Murfatlar, două în cartierul constănțean Palas, unul pe strada Dobrogei la un suspect care este dealer auto în Constanța și unul pe bulevardul I.C. Brătianu, la casa lui Ion Bărnescu. 


La sfârșitul perchezițiilor din Constanța, București, Ilfov și Prahova, opt persoane au fost duse la București pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Oamenii legii spun că nucleul infracțional este din Constanța. 


Două metode de "lucru"
Grupul avea două metode de "lucru". O parte dintre indivizi, care aveau rezidență în Germania și Elveția, cumpărau mașini de lux în leasing, dându-se drept "cumpărători cu bună credință", pe care le aduceau în Constanța și apoi le vindeau mai departe cu acte false. Alți membri se ocupau de închirieri din aceleași țări. Mergeau la o firmă specializată și închiriau mașini luxoase, pe o perioadă nedeterminată, pe care, bineînțeles, nu le mai aduceau înapoi. Mașinile erau, apoi, aduse în țară, unde le schimbau certificatele de în-matriculare și le vindeau cu ajutorul unui dealer auto. 


"Au fost aduse  opt persoane la au-dieri. Prejudiciul în acest dosar este de 500.000 euro. Persoanele care au fost aduse la audieri aveau două metode de lucru. Este vor-ba despre șapte autoturisme achiziționate în leasing din Germania sau Elveția de persoane care aveau rezidență în aceste țări, pe care le aduceau legal în țară și le valorificau, adică erau vândute mai departe cu acte false. De asemenea, alți membri închiriau mașini din aceleași țări, pe care le introduceau legal în țară și le vindeau mai departe, în același mod", au precizat, pentru Cuget Liber, surse din cadrul Poliției Capitalei. 


Anchetatorii spun că indivizilor nu le plăceau orice fel de mașini, ci doar cele scumpe și luxoase, BMW X3 și X5. 


Comentează știrea

bobo
3 aprilie 2014
cine este dealerul auto ?

Este samsar sau reprezentanta ?

gigi
3 aprilie 2014
ender cioara

Dilarul este Ender, este giambas, samsar de masini , cioara tot cioara ramane , asa ca fugiti si cumparati masini de la el! Ciordeles!

Debus
3 aprilie 2014
Mda

Este un samsar. Nu exista vreun dealer auto pe Dobrogei, in inima Chiliei la colorrati. :)

AFACEREA TA
3 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

snapbackhats.airlites.us
12 aprilie 2014
snapbackhats.airlites.us

Stiri Eveniment : Descinderi în forță. Furau limuzine din Europa și le vindeau în Constanța | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online snapbackhats.airlites.us http://snapbackhats.airlites.us/

effendi pareskivi
14 aprilie 2014
interpolul doarme

nu cum mult timp in urma am descoperit ca si in tara unde locuiesc eu sunt lichele de acelasi tip. indivizi bastinasi erau pusi de un alt individ sa viziteze dilari si sa cumpere masini, pentru ca bastinasii nu sunt obligati sa plateasca tva-ul. individul le spunea la ce dilari sa mearga si cu cine sa stea de vorba dupa care falsifica actele si trimitea masinile intr-un port pentru a fi expediate peste hotare. cand am citit procesul verbal, toti dilarii si intermediarii implicati sustineau ca nu isi mai amintesc nimic. afacerea asta cu masini este murdara dar nu atat de serioasa cat aceea cu trafic de persoane, intrucat masina nu simte nimic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5375 secunde