DESCINCERI CU MASCAȚI pentru pensii pe motive de boală, obținute ilegal

293
DESCINCERI CU MASCAȚI pentru pensii pe motive de boală, obținute ilegal - 9februariedescinderemascatitigar-1395662580.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de investigare a fraudelor din Călărași au descins, în această dimineață, la două locuințe și la un cabinet medical, la persoane bănuite că au înlesnit obținerea, fără drept, a pensiei pe motive de boală, pentru 230 de persoane.


Perchezițiile au fost efectuate în urma instrumentării de către polițiștii de investigare a fraudelor din Călărași, în perioada 2012 - 2014, a patru dosare penale, ce au ca obiect săvârșirea a 509 infracțiuni de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, luare și dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals și uz de fals. 


Din cercetările efectuate, a reieșit că 230 de persoane ar fi beneficiat pe nedrept, direct sau cu sprijinul unor intermediari, de pensii pe motive de boală, obținute prin încadrarea la diferite grade de invaliditate, fără a suferi de afecțiunile medicale menționate în fals în documentele eliberate de instituția competentă din Oltenița. Prejudiciul creat bugetului asigurărilor sociale de stat este estimat la 6.000.000 de lei.


De asemenea, au fost puse în executare șase mandate de aducere, urmând ca persoanele bănuite să fie conduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, pentru audieri. Dosarele au fost declinate Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.


La descinderi au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Călărași și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Perchezițiile au avut loc în Oltenița și București.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4732 secunde