DECIZIA CARE A ISTERIZAT ROMÂNIA. MAMĂ DUPĂ GRATII, DUPĂ CE A FURAT MÂNCARE PENTRU FIICA SA. MARII CORUPȚI, BINE MERSI ÎN LIBERTATE

1280
1
DECIZIA CARE A ISTERIZAT ROMÂNIA. MAMĂ DUPĂ GRATII, DUPĂ CE A FURAT MÂNCARE PENTRU FIICA SA. MARII CORUPȚI, BINE MERSI ÎN LIBERTATE - femeie1429538490-1467889595.jpg

Articole recomandate

Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare CU SUSPENDARE (!), Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, a primit doi ani de detenție, Dorin Cocoș doi ani de închisoare... Vorbim despre pedepse modice, în celebrul caz "Microsoft", un dosar cu mize financiare uriașe.


În timp ce marii corupți se bucură de pedepse mici sau cu suspendare, deși au luat șpăgi de ordinul milioanelor, justiția ne arată încă o dată că dreptatea este departe de a fi pusă la loc de cinste. Recent, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea prezintă cazul unei femei aruncate după gratii pentru că a furat mâncare pentru fiica sa, în pofida faptului că "starea de necesitate e exoneratoare de răspundere penală." 


Nu degeaba țara noastră are imaginea pătată din cauza unei justiții care funcționează foarte prost, după principii știute numai de unii.



Iată postarea care a stârnit un val de indignare:


"O femeie a fost bagata la puscarie pentru ca, cica, ar fi furat mancare pentru fiica ei de 9 ani. Care fiica, in prezent, e singura pe lume. "Locuieste" intr-o magazie, fara apa, fara lumina. E in vacanta de vara. Nu are nevoie de haine si recuzite. De mancare nu se pune problema. O paste malnutritia. Dar sistemului nu ii pasa. Inca un copil suferind de foame, inca un copil caruia i s-au rapit visele, ce mai conteaza? E o simpla cifra...

Mai ceva ca in Mizerabilii, judecatoarea fara pantofi albastri care a dat solutia de condamnare nu a observat ca aceasta Fancine de sec XXI era in stare de necesitate cand "fura" mancare pentru fetita ei, noua Cosette. Iar penalistii stiu ca starea de necesitate e exoneratoare de raspundere penala. Doar ca cineva trebuie sa isi puna pantofi albastri pentru a da decizia de achitare.

Bine, nici presedintele nu se grabeste cu gratierea, desi ex-presedintele a gratiat de doua ori o femeie, condamnata pentru coruptie, pe motiv ca avea 5 copii.

Dreptul penal e un drept al apararii sociale. Puscaria si celelalte sanctiuni penale nu sunt pentru a-l chinui pe infractor si, cu atat mai putin, nu sunt pentru a nenoroci copii si alti apropiati ai infractorului, ci pentru a preveni alte infractiuni si pentru a oferi sansa infractorului de a se reeduca si corija prin ispasirea pedepsei.

Oare cum ne apara pe noi, societatea, aceasta condamnare la inchisoare cu executare a unei mame care a "furat" mancare pentru fiica ei de 9 ani suferinda de foame cronica?

Si invers, cum ne apara pe noi, societatea, achitarea celor care dau mita, dar sunt de acord sa sifoneze, adica sa denunte mita, si, de asemenea, unde e apararea sociala in pedepsele cu suspendare pentru mita dovedita si pentru fraude electorale?

In ce lume de final de ev mediu traim, Dumnezeule?, a scris, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.

Comentează știrea

DANA P
10 iulie 2016
EXCES DE ZEL DIN PARTEA POLITISTILOR SI A MAGAZINULUI..SI MAI TARZIU A JUDECATORULUI

Am fost martora in urma cu un an jumatate in urma la un caz asemanator in Buc, la magazinul M--ga Im-ge cu 2 zile inaintea Craciunului, un barbat a furat un baton de salam.Barbatul care pazea in magazin l-a observat si a chemat politia pana sa iasa din magazin....Barbatul care furase salamul a dat sa fuga din magazin...moment in care a fost prins fugind de catre paznicul magazin si apoi predat politiei...Dar care Politie...sa iti faci cruce nu altceva ...au venit 2 echipaje de politie cu 4 politisti si mai apoi pe jos un politist in civil...care era seful lor de la Sectia din Berceni..Degeaba am intervenit cei care eram in zona...ca se exagereaza, atat cei de la magazin cat si politia. Am vrut sa ii platim si ce furase barbatul nu mai sa il lase liber...ne spunea tuturor ca a furat ca sa duca familiei sa manance ceva de sarbatori.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0439 secunde