Dreptate românească

Decan condamnat la 9 ani pentru 200 euro mită. Vântu, condamnat la 8 ani pentru furtul a 13 milioane dolari

1202
3
Decan condamnat la 9 ani pentru 200 euro mită. Vântu, condamnat la 8 ani pentru furtul a 13 milioane dolari - decan-1487696912.jpg
Gheorghe Țarălungă, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită. Decizia a fost luată, ieri, de judecătorii Tribunalului Constanța și nu este definitivă. De asemenea, magistrații l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pe Evangelos Faloutsos, studentul grec care i-a dat lui Țarălungă suma de 200 de euro pentru a promova un examen. 


Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a decanului la sfârșitul lunii februarie a anului 2015, în stare de arest preventiv. Gheorghe Țarălungă a fost găsit vinovat, în primă instanță pentru 11 infracțiuni de luare de mită. 


Tot ieri, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul FNI. Decizia este definitivă. În primă instanță, omul de afaceri a fost condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare. Judecătorii de la Curtea de Apel au mai decis și confiscarea a 13 milioane de dolari, după patru amânări privind pronunțarea sentinței. 


În acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanței supreme de spălare de bani și instigare la delapidare. Cercetările au vizat devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiții și Dezvoltare - BID și Băncii Române de Scont.


Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au mai spus că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a cumpărat, între 2003 și 2012, diverse bunuri imobile cu banii rezultați din înșelăciunea în dauna investitorilor FNI.


"Sorin Ovidiu Vîntu, după luna aprilie 2003 și până în prezent, cunoscând că suma de 23.572.104 de lei, echivalentul a 6.765.234 de dolari la data prăbușirii Fondului Național de Investiții provine din săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune comise în dauna investitorilor FNI, a dobândit, deținut și folosit bunuri imobile, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare a banilor", au arătat procurorii, în septembrie 2012.


Comentează știrea

Dragnea
22 februarie 2017
BRVOOO !!!

Măi Hulubei si Huidu de la cîrcotași a omorât 3 oameni și a fost condamnat cu suspendare iar altii pentru că au furat o găină fac ani grei de închisoare

ZISU
22 februarie 2017
AM SPERAT CA LA " REVOLUTZIE " !

LA 1989, OAMENII AU DORIT O LUME MAI BUNA SI LIBERA, FARA : CORUPTZIE, ZANGANIT DE CATUSE, URA UNII IMPOTRIVA ALTORA SI DNA, DAR CUM, CLANURILE MAFIOTE DE PARTID SI DE STAT, AU CREZUT CA " DEMOCRATZIA " ESTE PENTRU EI, SI NU PENTRU POPOR, OAMENII DE RAND, CLANURILE DE STANGA SI DE DREAPTA, ADICA POLITICIENII SI NU, NUMAI, AU INCEPUT A FURA SI A JECMANI TOT / TOATE / TOTUL : IN STANGA SI-N DREAPTA, CA DOAR, NU AU FURAT DE LA EI, CI DE LA TZARA SI POPORUL DIN CARE S-AU DESPRINS UNII DUPA ALTZII SPRE A LOR IMBOGATZIRE, CU : CASE, VILE, MASINI CARE MAI DE CARE, MAI MARI SI MAI DEOSEBITE, AU MERS / MERG IN ZONE EXOTICE, CA, CU ROMANIA LI ESTE RUSINE ?! CE MAI AU CLANURILE : INTINSE TERENURI IN EXTRAVILAN SI IN LOCALITATZI , YAHTURI, VAPORASE, TRACTORASE, " SASE CASE " IN TZARA SI CATE OR MAI FI PRIN TZARI STRAINE.................. , Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, SA VA FIE, CA POPORUL A SARACIT CONTINUUUUUU SPRE A VOASTRA NESIMTZITA IMBOGATZIRE, FARA SCRUPULE SI FARA MILA DE POPOR, ?! SALARIILE SI PENSIILE NOASTRE SE REGASESC IN AVERILE VOASTRE NESIMTZITE ! TOT RESPECTUL PENTRU POLITICIENII SI OAMENII CINSTITZI, DIN : EXECUTIV, LEGISLATIV SI JUDECATORESC, SUNT OAMENII ADEVARATZI AI ACESTEI TZARI PRADATA SI JEFUITA, DE ACEI OAMENI FARA MILA SI PUSI PE CAPATUIALA SI IMBOGATZIRE, DE PE URMA MUNCII POPORULUI ROMAN MUNCITOR !!!!!!!

fani
22 februarie 2017
condamnare

Este totusi o mare deosebire :-domnul Decan a facut greseala sa aibe studii superioare,in timp ce tov.Vantu s-a multumit cu cele "inferioare ".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6858 secunde