De ce își bat constănțenii nevestele

660
Violența în familie a devenit o nouă "modă". Este un fenomen care, în mare măsură, încă nu este conștientizat de către societate ca fiind ceva deosebit de grav. Românul merge pe ideea că "bătaia este ruptă din Rai" și nu se dă în lături de a-și transforma soția sau copiii în saci de box.

De la începutul anului și până în prezent, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța s-au înregistrat aproximativ 1.058 de astfel de cazuri. Persoanele agresate sunt de cele mai multe ori femeile, dar au fost situații în care și bărbații au apelat la serviciul de urgență. 90% din actele de violență se produc din cauza consumului excesiv de alcool, iar restul de 10%, pe diferite fonduri, precum infidelitate în cuplu sau neînțelegeri pe diverse teme. Cazurile nu sunt printre cele mai grave, însă trebuie luate în seamă. De foarte multe ori, persoanele agresate nu doresc să spună adevăratul motiv și invocă tot felul de situații pentru a nu se face de rușine: "Am căzut pe scări", "Am alunecat" etc.

În mod normal, după o asemenea traumă, este indicată vizita la un medic psiholog. Cei care ajung până la această etapă sunt în mare parte copii. Acest tip de comportament în familie se răsfrânge asupra lor și poate avea urmări grave: de la încetinirea dezvoltării psihice până la dispariții de acasă. Cei mici sunt afectați atât în cazul în care sunt victime ale unui astfel de comportament agresiv, cât și în cazul în care sunt doar martori la scene violente. Psihologul stabilește ședințele de consiliere în funcție de gradul de afectare al copilului și prin diferite metode de recuperare se ajunge la diagnosticul dorit. De asemenea, apar și cazuri în care copiii nu răspund tratamentelor, fiind foarte afectați de întâmplare.

Andreea BAJDECHI

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde