De-a râsul-plânsul! Autospecialele de Poliție sunt bombe pe roți, dar agenții primesc tablete

10657
2
De-a râsul-plânsul! Autospecialele de Poliție sunt bombe pe roți, dar agenții primesc tablete - tabletepolitisti-1471602909.jpg
Ministerul Afacerilor Interne pare desprins dintr-un alt film, care nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în România. Deși s-au tras semnale de alarmă în legătură cu autospecialele depășite de mulți ani, "nemuritoarele" pistoale Carpați din dotarea agenților și multe alte neajunsuri ale Poliției, MAI a luat decizia de a revoluționa lucrurile. Ministerul va introduce noi mijloace de comunicație rapidă, tablete, pentru echipajele structurilor operative.

"Cu ajutorul acestor echipamente, colegii noștri vor avea un acces mai rapid și securizat la bazele de date ale poliției și vor putea introduce în sistem informații direct de la locul intervenției. Totodată, în timpul deplasărilor către urgențele semnalate prin sistemul 112 aceștia vor putea accesa date preliminare, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, pentru acțiuni operative mai eficiente", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Interesant este că, săptămâna trecută mai mulți agenți se plângeau de faptul că stațiile de comunicare nu au un sistem bun de prindere, iar în cazul urmăririlor, se mai întâmplă ca aceste stații să fie scăpate, îngreunând astfel misiunile. Dar, se pare că această problemă nu este atât de stringentă, ca cea a tabletelor.

Demersul este un proiect pilot dezvoltat din fonduri europene, iar primele echipamente vor intra în dotarea echipajelor de poliție din București, Brașov și Constanța până la sfârșitul acestui an. Ulterior, astfel de dispozitive vor fi introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră.

Comentează știrea

adi
19 august 2016
De-a râsul-plânsul! Autospecialele de Poliție sunt bombe pe roți, dar agenții primesc tablete

Foarte bine , Iar privitor la pistoale eu nu cred ca este necesar sa se schimbe

Dacicvs
19 august 2016
.

Incredibil! Autospecialele, 95% din ele nu ar primi itp-ul, inauntru arata de parca s-a locuit in ele (unele au fost folosite 24/24)..in loc sa investeasca in autospeciale mai rapide, camere video, niste cursuri constante de tehnici de lupta si eventual o uniforma ca lumea), ei cumpara tablete ca sa le retraga peste cativa ani cand n-or mai fi bune..tot dupa comisioane umblam, Romanie?!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0118 secunde