DAUNE RECORD. Un milion de euro pentru un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident

440
DAUNE RECORD. Un milion de euro pentru un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident - accident26547900-1481112919.jpg

Articole recomandate

Justiția dă despăgubiri din ce în ce mai mari victimelor accidentelor, după practica judiciară americană. Un tânăr de 24 de ani a obținut o sumă imensă din partea unei firme de asigurări. Tudor Gall a fost victima unui accident rutier care a avut loc în aprilie 2015. Este una dintre cele mai mari sume stabilite drept despăgubire de judecătorii din România, scrie romaniatv.net

Un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident rutier care a avut loc anul trecut a obținut în instanță un milion de euro daune morale de la o companie de asigurări. Sentința dată de magistrații ieșeni nu este însă definitivă. Tudor Gall (24 de ani) a fost victima unui accident rutier petrecut în județul Vaslui și produs de verișoara sa, Patricia. Tânăra a scăpat însă de dosarul penal pentru că victimele nu au depus plângere, scrie 7est.ro.

Magistrații Tribunalului Iași au obligat, în urmă cu câteva zile, SC Carpatica Asig S.A să-i plătească lui Tudor Gall 4.443.400 lei daune morale, echivalentul sumei de 1 milion de euro, la cursul BNR din 11 noiembrie 2015. Asiguratorul mai trebuie să-i plătească reclamantului și suma de 160.400 de lei, drept daune materiale. De asemenea, instanța a obligat compania de asigurări să-i achite tânărului și 1.250 de lei lunar "cu titlu de cheltuieli cu asistentul personal, pe toată perioada încadrării în grad de handicap".

"Obligă pârâta să plătească reclamantului penalități de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere, calculate la suma de 4.603.800,68 lei, începând cu data de 15 august 2015 (data expirării termenului legal de soluționare a cererii reclamantului) și până la plata efectivă a despăgubirilor", se mai arată în minuta deciziei din 2 iunie a Tribunalului.

În ciuda dramei pe care a trăit-o, Tudor Gall se prezintă drept o persoană sociabilă și veselă pe conturile de socializare.

Accidentul în urma căruia Tudor Gall a fost grav rănit a avut loc în 8 aprilie 2015, în timp ce acesta mergea, împreună cu verișoara lui, Patricia Gall și doi studenți străini, originari din Franța, respectiv Turcia, spre Iași. În apropierea localității Crasna din județul Vaslui, tânăra, care conducea un autoturism Jaguar, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a răsturnat de mai multe ori. În urma accidentului, Tudor Gall s-a ales cu o fractură de coloană vertebrală, fiind transferat la un spital din Iași, perioada de recuperare având loc la o clinică din Italia. Cetățeanul francez a fost diagnosticat cu fractură la umăr, iar cel turc și Patricia Gall cu politraumatisme.

În ziua respectivă, anchetatorii au început urmărirea penală in rem – cu privire la faptă – pentru vătămare corporală din culpă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2377 secunde