"Curățenie" în Poliție!

1084
5

Articole de la același autor

Polițiștii care vor călca pe bec și vor primi calificativul "nesatisfăcător", doi ani la rând, vor fi concediați. La rândul lor, șefii care nu-și vor îndeplini atribuțiile și vor fi notați cu același calificativ riscă să-și piardă fotoliul. Aceste prevederi sunt cuprinse în noul Statut al Polițistului, iar sindicaliștii le susțin. 


Și în cadrul Poliției Române este nevoie de "curățenie"! Asupra acestui aspect au căzut de acord reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, cât și cei ai organizațiilor sindicale, drept pentru care, în noul Statut al Polițistului sunt prevăzute și contexte în care dacă polițiștii nu-și îndeplinesc atribuțiile, care fac de rușine uniforma, vor putea fi concediați. 


Astfel, șefii structurilor de poliție vor risca să-și piardă fotoliile dacă activitatea lor va fi notată, doi ani la rând, prin calificativul "nesatisfăcător" sau doar "satisfăcător". Astfel, după cei doi ani, "vor fi obligați să urmeze, pentru o perioadă de trei săptămâni, cursuri speciale de perfecționare, organizate într-o instituție de formare profesională", se menționează în Statutul Polițistului. 


Iar la sfârșitul cursurilor, vor susține un exa-men, pentru a fi evaluați din nou. Dacă nu vor promova evaluarea, vor fi retrogradați. Dacă nu vor fi de acord cu măsura dispusă, le va fi desfăcut contractul de muncă. La fel se va întâmpla și dacă, în următorii cinci ani, va continua să fie notat cu "nesatisfăcător". 


Totodată, și agenții de poliție vor fi excluși din sistem dacă vor fi notați cu "nesatisfăcător" doi ani la rând. "Este o măsură cu care suntem de acord, căci se vor elimina «uscăturile». Până la urmă, sunt și polițiști care nu au ce să caute în acest sistem, sunt și șefi care nu prea au ce căuta în funcțiile de conducere", a declarat, pentru "Cuget Liber", Iulian Surugiu, pre-ședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție. 


În acest moment, Statutul Polițistului este în stadiul de proiect, iar sindicaliștii și reprezentanții Poliției Române și ai MAI încă mai poartă discuții pe marginea lor. Dar speră că, de la începutul lui 2014, va fi promulgat și pus în aplicare. 


Niciun "nesatisfăcător" în Constanța 
Rămâne de văzut, însă, în ce măsură vor fi puse în aplicare prevederile acestuia, în condițiile în care rar se întâmplă ca activitatea unui polițist să fie notată prin calificativul "nesatisfăcător".
De exemplu, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Poliției Constanța, la nivelul județului nostru, în 2012, niciun om al legii nu a primit acest calificativ. Pentru 2013, aceste calificative urmează să fie acordate la finele anului. 
În schimb, se impune menționat că au fost destui constănțeni nemulțumiți de activitatea polițiștilor. Astfel, numai în primul semestru al anului, 356 de polițiști au fost reclamați de constănțeni supărați. 
"Calificativul «nesatisfăcător» este acordat pentru comportare neadecvată față de cetățeni, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, pentru cei care, de exemplu, nu finalizează măcar un dosar într-un an sau nu aplică măcar o amendă", a explicat sindicalistul Iulian Surugiu.


Comentează știrea

Gigi Duru
9 decembrie 2013
calcat pe bec

Analfabeto! Calcat pe bec? Tu esti model de educatie folosind asemenea limbaj? Du-te si vinde ciunga si lasa locul altei persone care poate vorbi si scrie correct in limba romina.

Memo
9 decembrie 2013
Sa avem incredere?

Buuun ! Daca politistii prind infractori si acestia sunt in continuare tratati doar ca niste copilasi obraznici si lasati liberi ca mustele de catre magistrati,tot politistii sunt de vina,asa este? Daca un politist are sansa sa nu poata da o amenda pentru ca,ce sa vezi,mai sunt situatii in care infractorii se anunta si reusesc sa evite confruntari,tot politistul ala e vinovat? Daca tocmai evaluatorii sunt hahalere cum sunt de obicei peste tot,nu doar in politie,care va fi,, schema''?

Pentru Gigi Duru
9 decembrie 2013
Tu scri corect Gigi ?...

Pai mai Gigi...." persone " ..." correct "..." romina ".....super tare Gigi, super tare.....vinde si tu ciunga !!

Răspuns la: calcat pe bec
Adăugat de : Gigi Duru, 9 decembrie 2013
Analfabeto! Calcat pe bec? Tu esti model de educatie folosind asemenea limbaj? Du-te si vinde ciunga si lasa locul altei persone care poate vorbi...
o persoana bolnava si saraca
9 decembrie 2013
biserica ortodoxa romana-filiala dobrogea

am facut cerere din octombrie 2012 la arhiepiscopia tomisului pt un ajutor social pt tratament medical si nici pana acum,decembrie 2013 nu am primit absolut nimic,nici macar o investigatie medicala ,nici macar un ajutor in alimente , nu neaparat bani;se pare ca arhiepiscopia tomisului face''caritate''doar in fatza camerelor tv desi au o avere si patrimoniu de invidiat fiind reprezentantii a 90% din populatie

Sefu'
9 decembrie 2013
sefu tot sef

pai agentu' e dat afara iar sefu' care e ofiter doar i se ia functia...dar ramane prostu' in sistem ...hahaha regulament facut de...ofiteri romani yachhh

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4603 secunde