Cum vă "colindă" hoții de sărbătorile de iarnă

729
2
Cum vă

Articole de la același autor

Hoții nu intră în vacanță de sărbători ci, din contră, această perioadă este una prielnică pentru comiterea de infracțiuni, atrag atenția polițiștii. De aceea, oamenii legii atrag atenția: aveți grijă pe cine primiți la colindat!


Sărbătorile de iarnă înseamnă timp petrecut în familie, alături de cei dragi, schimb de cadouri și distracție. Pentru hoți, însă, este un bun prilej pentru a ieși "la muncă"! Iar pentru că străbunul obicei al colindatului le permite să intre în scări de bloc sau în casele oamenilor, mulți infractori se "deghizează" în colindători. 


Deja polițiștii au început să primească plângeri de la constănțeni pățiți. De exemplu, duminică după-amiază, în jurul orei 17,00, polițiștii Secției 3 au fost sesizați de o femeie de 57 de ani, că în timp ce se afla în scara unui bloc de pe aleea Daliei, zona Casa de Cultură, doi tineri "colindători" i-au smuls din mână o poșetă, după care au fugit în parcul din apropierea Casei de Cultură. Femeia avea în poșetă telefonul mobil și 200 de lei, prejudiciul fiind estimat la 600 de lei. Polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării suspecților și tragerii lor la răspundere. 


"Manifestați prudenți în momentul în care primiți colindători, printre aceștia pot fi și infractori care vor profita de orice clipă de neatenție pentru a vă sustrage diferite bunuri", îi sfătuiește pe constănțeni ag. princ. Emanuela Chilă, din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. 


De asemenea, evitați să lăsați ușile caselor deschise sau descuiate. Aveți mare grijă să le explicați și copiilor să nu deschidă ușa nimănui în absența dumneavoastră. Mai mult, nu lăsați bilete în ușă spunând că sunteți plecat de acasă, pentru că acest lucru nu este decât o invitație pentru hoți. "De asemenea, având în vedere faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă crește numărul cumpărăturilor, iar mulți aleg să își petreacă sărbătorile departe de casă, aceasta fiind o perioadă prielnică pentru infractori, Inspectoratul de Poliție al județului Constanța atrage pe această cale atenția constănțenilor să fie mult mai vigilenți și să ia un minim de măsuri de autoprotecție", a adăugat ag. princ. Emanuela Chilă.


Dintre sfaturile polițiștilor, enumerăm: 
- la cumpărături fiți prudenți în magazinele aglomerate, nu lăsați poșeta în căruciorul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu ușurință; 
- pe cât posibil, folosiți cardul pentru cumpărături; 
- în cazul în care plecați de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiți, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijați următoarele aspecte: rugați un vecin de încredere să țină sub observație casa și să anunțe imediat Poliția dacă observă o persoană suspectă care staționează fără motiv în fața ușii sau care încearcă să descuie ușa; atunci când părăsiți locuința, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiți.
Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, apelați numărul unic de urgență 112!
Rețineți cât mai multe detalii despre autor: înfățișare, particularități, direcția în care a fugit, numărul autoturismului folosit de acesta, complici etc. și comunicați toate amănuntele Poliției.


Comentează știrea

p
23 decembrie 2014
p

Somn usor domnilor politisti.Hotii vegheaza.

Baubau
23 decembrie 2014
Mr.

Mare grija si la cei care bat la usi cu diverse motive!! Vand cafea, chestionare bla bla bla...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3926 secunde