Cum se va circula către Mangalia în perioada sezonului estival

1857
Cum se va circula către Mangalia în perioada sezonului estival - fondpodagigea11iunie-1402500156.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este ultima zi când se închide podul de la Agigea. Până la sfârșitul sezonului estival, drumul către Mangalia va fi deschis circulației în permanență. Totuși, rămâne limitarea de viteză pe pod, fără restricții de tonaj. Polițiștii rutieri spun că vor monitoriza, ca și până acum, podul de la Agigea și, în special, DN 39, fiind cel mai aglomerat drum din județ.

Podul de la Agigea rămâne o problemă spinoasă pentru cetățenii care locuiesc în sudul litoralului. Restricții de viteză, de tonaj și pod închis - cu aceste probleme se confruntă oamenii de aproximativ patru ani de zile, de când au început lucrările la pod. Lucrările, însă, vor fi suspendate începând de sâmbătă, 14 iunie.

"Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale că a fost aprobat regimul de circulație pe Podul de la Agigea, peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, pe DN 39, km 8+988, județul Constanța. Astfel, în perioada 14 iunie - 15 septembrie 2014, circulația pe Podul de la Agigea se va desfășura astfel: va fi permisă circulația tuturor categoriilor de autovehicule pe cele patru benzi de circulație aferente podului, excepție făcând autovehiculele și coloanele agabaritice. De asemenea, viteza de circulație va fi restricționată la 50 km/h, pe toată lungimea podului, pe cele patru benzi de circulație", precizează reprezentanții CNADNR.

Fără restricții de tonaj

Timp de două luni și jumătate, pe perioada verii, podul de la Agigea va fi deschis fără restricții de tonaj.

"De la mijlocul lunii iunie și până la sfârșitul lunii septembrie vrem să deschidem traficul pentru toate categoriile de autovehicule. De la sfârșitul lunii septembrie vor fi reluate lucrările, astfel încât oamenii să-și poată organiza șantierul pentru finalizarea lucrărilor de la pod. Important pentru noi este, în primul rând, traficul de persoane. Însă nu uităm de traficul greu, care este deviat și creează o problemă financiară destul de serioasă în ceea ce privește economia județului", explica, în luna martie, prefectul Constanței, Radu Volcinschi.

Cel mai aglomerat drum

din Constanța

Polițiștii rutieri constănțeni spun că DN 39, drumul care leagă Constanța de Mangalia este, pe perioada sezonului estival, cel mai aglomerat din județ. Oamenii legii se așteap-tă la un număr mare de turiști, astfel încât vor încerca să fie prezenți în permanență pe acest drum pentru a fluidiza traficul.

"Rămâne restricția de viteză de 50 km/h, astfel că noi vom monitoriza zona în per-manență. De asemenea, există riscul de a se forma cozi, coloane de mașini. Începe sezonul estival, este vorba despre DN 39, cel mai aglomerat drum de pe raza județului Constanța în sezonul estival. Toate echipa-jele vor fi la datorie, mai ales de vineri de la prânz până luni la prânz. Monitorizăm, flui-dizăm și facem tot ce putem cu oamenii pe care îi avem", a precizat comisarul șef Constantin Bădângă, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2556 secunde