Cum se pregătesc "mascații" SAS pentru misiunile speciale

1923
Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și-a deschis porțile pentru câteva ore și ne-a oferit posibilitatea să aflăm cum arată o zi obișnuită pentru luptătorii SAS. Vorbim despre aproximativ 30 de polițiști, cunoscuți drept "mascați", care reprezintă forța de intervenție polițienească de primă urgență în cadrul unor misiuni cu un grad mare de risc. 


Cum se pregătesc


Atunci când nu sunt solicitați să facă descinderi, flagrante sau să prindă infractori periculoși, luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale petrec o viață echilibrată, plină de antrenamente, iar în puținul timp liber, încearcă să se bucure alături de familii. 


O zi obișnuită din viața unui luptător SAS începe întotdeauna cu antrenamentul. La ora 8.00, se începe cu alergarea pe plajă, chiar și atunci când timpul nu este așa de prietenos. 


Cum se pregătesc


"Nu ținem cont de starea vremii, pentru că nici misiunile nu sunt condiționate de starea meteo. Încercăm să apropiem antrenamentele de realitatea zilnică și de realitatea din misiuni. Antrenamentul fizic este constituit din două părți, cu alergare pe plajă și apoi revenim la bază și trecem la antrenamentul sub coordonarea luptătorilor care au pregătire de specialitate", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul principal Marius Burlacu, șeful Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Constanța. 


După terminarea antrenamentului de alergare pe plajă, "mascații" se întorc la sediul SAS. Printre polițiștii SAS, se află și specialiști în body-building și auto-apărare, care-și ajută colegii în cadrul antrenamentelor făcute în sală. Primul antrenament se încheie în jurul orei 11.00, polițiștii având câteva ore alocate pauzei de masă și odihnei. 


După această pauză, luptătorii SAS se echipează complet, urcă în autospeciale și merg la baza nautică pentru al doilea antrenament, cel tactic, care se desfășoară pe durata a 2-3 ore. În cadrul antrenamentului tactic, sunt simulate intervenții la un imobil, imobilizări de persoane și autovehicule, dar și tehnici de apărare și mânuire a armamentului fără a efectua focuri. 


Cum se pregătesc


"Antrenamentul tactic formează reflexe luptătorilor și, repetând zilnic, aceste lucruri intră în reflex și devin automatisme. Fiecare luptător știe ce loc ocupă și să știți că intensitatea la antrenamente este una destul de ridicată. Urmărim ca misiunea să pară mai ușoară ca antrenamentul și de multe ori reușim", mai precizează inspectorul principal Marius Burlacu. 


Cum se pregătesc


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8701 secunde