Cum se fură un bolid de lux într-un minut. Metodele inedite ale hoților din Constanța

5358
1
Cum se fură un bolid de lux într-un minut. Metodele inedite ale hoților din Constanța - fondmetodeinteligentepentrufurtu-1411745433.jpg

Articole de la același autor

Tehnologia avansează, iar autoturismele sunt prevăzute cu fel de fel de sisteme de securitate. Dar și hoții țin pasul și reușesc să plece, în mai puțin de un minut, la volanul unor autoturisme de ultimă generație!

Forțarea butucului, sârmele îndoite sau legarea firelor pe direct sunt metode de furt depășite. E drept, sunt folosite și în prezent, de hoții care pun ochii pe autoturisme ieftine. De exemplu, o astfel de metodă va folosi un borfaș de rând în momentul în care, în toiul nopții, îi vine chef de o plimbare până la Murfatlar sau Cumpăna. Așa că, se oprește în dreptul primei Dacii pe care o vede, forțează butucul și o pornește cu ajutorul unei chei potrivite sau a unei sârme îndoite. După o plimbare până pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră sau după ce își asigură scăparea de la un alt furt, autoturismul este abandonat.

Alte metode, mult mai sofisticate, sunt folosite de infractorii care pun ochii pe autoturismele de lux. Nici nu se poate altfel, având în vedere că aceste autoturisme au chei de contact "inteligente", dotate cu cip-uri, astfel că atât deschiderea portierelor, cât și pornirea motorului sau deschiderea portbagajului se realizează prin transmiterea unui semnal codat calculatorului de bord al autoturismului. Deși sistemul de securitate este mai avansat din punct de vedere tehnologic, nu înseamnă că este imposibil de dovedit de hoți!

Un dispozitiv folosit de hoții din mașini este cel de bruiere; proprietarul închide mașina din telecomandă, moment în care infractorul folosește dispozitivul de bruiaj pentru a bloca semnalul transmis mașinii. Astfel că portierele rămân descuiate. După ce șoferul se îndepărtează, hoțul nu are nevoie de mai mult de 30 de secunde pentru a fura bunurile.

În schimb, hoții care vor să fure mașina cu totul nu au nevoie de mai mult de un minut! Aceștia folosesc fie un dispozitiv denumit "programator de chei", care oferă posibilitatea pornirii motorului, căci citește codul de securitate al calculatorului mașinii și îl transferă într-un cip similar cu cel al cheii de contact. Mai scump decât telecomanda de bruiaj, dispozitivul poate fi procurat cu complicitatea angajaților de la reprezentanțele auto sau de la service-uri.

O altă metodă folosită de hoții de mașini de lux constă în conectarea directă a unui laptop la computerul de bord. Astfel, hoții se folosesc de dispozitive speciale pentru a dezactiva alarmele, după care forțează portiera și odată intrați în mașină, conectează laptopul la calculatorul mașinii și cu soft-urile potrivite reușesc să pornească motorul.

O explicație pentru faptul că și autoturismele de lux au devenit relativ ușor de spart (cu echipamentele potrivite, bineînțeles, care din fericire sunt destul de costisitoare!) este faptul că, indiferent de marcă, tehnologia care stă la baza cip-urilor din cheile de contact datează din anii ’90.

Ce mașini furate din străinătate ajung în Constanța

Potrivit inspectorului Florin Călin, din cadrul Compartimentului Furturi de Auto, din Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, anul acesta, o singură mașină de lux furată de pe raza județului Constanța nu a fost găsită încă. Este vorba despre un Range Rover, care a dispărut dintr-un service auto. În cazul celorlalte sesizări, fie s-a dovedit că proprietarii au uitat unde au parcat autoturismele, fie hoții au profitat că proprietarii au uitat cheile în mașină și le-au luat la o scurtă plimbare.

În altă ordine de idei, anul acesta, în județul Constanța au fost găsite 20 de mașini reclamate ca fiind furate de peste hotare. Este vorba, în special despre BMW-uri, Audi, Volkswagen, care au fost furate din Italia, Spania, Germania, Franța sau Ungaria. Suspiciunea anchetatorilor este că, în bună parte dintre furturi, hoții au beneficiat de complicitatea proprietarilor, interesați de banii de pe asigurare. 

Comentează știrea

marketglory
27 septembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde