Cum se fac afacerile în Consiliul Județean Constanța

2078
5
Cum se fac afacerile în Consiliul Județean Constanța - consiliuljudetean4-1328629326.jpg
Magistrații de la Tribunalul Con-stanța au dispus, ieri, arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a unui afacerist din Bucu-rești pentru că i-ar fi promis re-prezentatului unei firme comerciale să intervină pe lângă conducerea Consiliului Județean Constanța în vederea recuperării unor creanțe de la cinci primării din județ în valoare de aproximativ cinci milioane de lei.

Luni seară, în restaurantul ho-telului "Bulevard", din Constanța, a avut loc flagrantul organizat de procurorii Direcției Naționale Anti-corupție (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța prin care Eugeniu Mija, afacerist din Capitală, a fost prins în timp ce primea de la denunțător, respectiv, Radu Birea, patronul SC Adriana Metal Conf SRL, suma de 15.000 de euro pe care scria "trafic de influență".

Potrivit datelor furnizate de DNA, pe parcursul lui 2011, Eugeniu Mija ar fi pretins de la Birea 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcții efectuate în anii 2008 și 2009 de firmele denunțătorului în beneficiul a cinci primării din județul Constanța, respectiv Băneasa, Deleni, Dobromir, Pecineaga și Adamclisi.

Procurorii susțin că banii au fost ceruți pentru ca Mija să intervină, personal, sau prin intermediari, pe lângă persoane cu funcții de decizie din cadrul Consiliului Județean Constanța, respectiv președinte și vicepreședinți, pe care să-i roage să dispună achitarea către firma denunțătorului a datoriei pe care primăriile respective le aveau către el, care s-ar ridica la suma totală de cinci milioane de lei.

Anchetatorii spun că, în pe-rioada ianuarie - februarie 2012, Eugeniu Mija i-ar fi pretins lui Birea suma de 20.000 de euro, care a fost redusă, ulterior, la 15.000 de euro, cu care acesta a și fost prins asupra sa în urmă cu două seri.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul MAI - Serviciul de Informații și Protecție Internă Constanța și Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Constanța.

Campanie electorală pe banii rromilor

Din câte se pare, supărarea lui Radu Birea pe șefii de la Consiliul Județean Constanța provine tocmai din campania electorală din 2008, când atât firma sa, cât și altele, aparținând rudelor sale, au efectuat lucrări de miliarde de lei în cele cinci localități amintite mai sus pentru "cosmetizarea" lor înainte de alegeri, dar după ce acestea au fost câștigate de președintele în funcție al CJ, nimeni nu a mai plătit. Campania cu care s-a făcut tam-tam la momentul respectiv s-a numit "Ei promit, noi facem", iar reprezentanții firmelor, rromi afaceriști, s-au pozat și s-au pupat cu viitorii șefi de Consiliu Județean, neștiind că doar cu asta vor rămâne…

Așa se face că, de ani de zile, Radu Birea, "prietenul la nevoie" al șefului Consiliului Județean Constanța a fost dat la o parte și în loc să fie tratat "cum se cuvine" s-a ales cu o ditamai datorie pe care n-a mai știut cum să o recupereze.

În 2010, el a mai făcut o sesizare la DNA în care acuza că i s-ar fi cerut nici mai mult, nici mai puțin de 250.000 de euro pentru ca "cine trebuie" din Consiliul Județean Constanța să deblocheze plata respectivelor datorii către firma sa ori societățile comerciale ale rudelor sale implicate în aceeași poveste.

Numai că procurorii nu au putut proba acest denunț, iar ancheta nu s-a putut concretiza într-un dosar penal.

Victimă colaterală?!

Prezent, ieri, în fața magis-traților de la Tribunalul Constanța, Eugeniu Mija, victima colaterală din "războiul" purtat între administratorul SC Adriana Metal Conf SRL și șefii Consiliului Județean Constanța, s-a prevalat de dreptul la tăcere, refuzând să dea detalii despre "tranzacția" dintre el și denunțător. Totuși, în ultimul cuvânt, el i-a spus magistratului care a judecat propunerea de arestare preventivă că regretă fapta și că a făcut asta pentru că avea nevoie de bani și nu pentru că ar fi avut el relații în cercuri sus-puse. Avocatul suspectului susține că este vorba mai degrabă despre o escrocherie, nicidecum a unui trafic de influență.

"Denunțătorul voia cu orice preț să ajungă la capii Consiliului Județean Constanța, clientul meu nu a făcut decât să profite de situație, pentru a face rost de bani", a spus apărătorul.

Comentează știrea

Constantean
8 februarie 2012
La puscarie cu Porcu' Constantinescu!

La puscarie cu Porcu' Constantinescu!

gogu
8 februarie 2012
ieftin

s-a ieftin porcusor. inainte era mai scump. lua jumatate din valoarea fara tva

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
8 februarie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))...desigur ne adresam si consiliului judetean caci si in alte orase constantene sunt haite de caini

. Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

bonduelle
8 februarie 2012
O gasca de escroci in fruntea Constantei

Afacerile la CJC se fac ca si afacerile de la Primarie... cu multa spaga, numai cu foarte multa spaga

NICU GABRIEL---TEPAR
23 februarie 2012
TEPE MADE IN RO

NEWS ALERT VERIFICATI ARHIVA ELECTRONICA DE GARANTII REALE MOBILIARE ---Aveti grija cand cumparati o masina mai noua din RO , BRD FINANCE si PORSCHE BANC isi inscriu bunul mobiliar doar in Arhiva Electronica AEGRM in cazul asta ei pot cica sa isi recupereze bunul si de la terti fara somatie, iar escroci care sunt la tot pasul avand carte- 2 chei ,aranjamete cu banca si nici-o alta restrictie le vand fara probleme exm.. NICU GABRIEL din CONSTANTA 1841023134173/Str. PROGRESULUI NR 3;BL N2 ,SC B, ET 4.AP 37.. 2 tepe poate se ,sesizeaza cineva, m..o.r..ti ma.ti de p.o,,,po/n..a.r.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2434 secunde