Cum puteți pierde dreptul de a deține și folosi arme legale

304
Cum puteți pierde dreptul de a deține și folosi arme legale - cumputeti-1490287626.jpg
Potrivit legislației noastre, putem obține dreptul de a deține arme, dar putem să obținem uneori și dreptul de a le folosi și purta asupra noastră. 


Situațiile în care putem să pierdem dreptul de a deține arme de orice fel sunt destul de multe, iar de cele mai multe ori, suspendarea dreptului poate duce, într-un final, la anularea cu totul a permisului. Cât despre armele letale, situațiile în care se anulează ori se suspendă permisul de a le folosi și purta sunt similare celor în care se anulează permisul de a deține arme, iar titularul are posibilitatea să conteste decizia autorităților, notează avocatnet.ro. 


Anularea dreptului de a folosi sau purta o armă de foc se dispune dacă titularul și-a pierdut calitatea care i-a permis să-și procure armele respective, a fost condamnat definitiv pentru anumite fapte săvârșite cu intenție, nu mai este apt din punct de vedere medical și psihologic, prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranța națională ori viața și integritatea corporală a persoanelor, a pierdut armele înscrise în permis sau i-au fost furate din vina sa, nu și-a prelungit valabilitatea permisului așa cum cere legea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.441 secunde