Cum puteți evita accidentele rutiere

220
Cum puteți evita accidentele rutiere - condus-1451406511.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile au scăzut considerabil în ultima perioadă și potrivit atenționărilor meteorologice vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații sub formă de ninsori. 


În acest context, polițiștii de la Rutieră îi sfătuiesc pe toți conducătorii auto să fie prudenți la volan, deoarece există riscul apariției poleiului. Oamenii legii le reco-mandă șoferilor să circule cu o viteză redusă, care să le permită oprirea, deoarece distanța de frânare în condiții de carosabil umed ori acoperit de zăpadă sau polei, este mult mai mare. "Aceștia trebuie să evite să acționeze brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece pot derapa foarte ușor! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", spun oamenii legii.


În atenția polițiștilor se află și pietonii care sunt sfătuiți să circule pe trotuar. Mai mult, aceștia ar trebui să traverseze strada numai după ce s-au asigurat în prealabil și sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Accident rutier mortal la Tuzla
Pagina a fost generata in 0.698 secunde