Cum "jonglează" navele cu zeci de tone de motorină. Acuzații de delapidare și contrabandă

458
1
Cum
În perioada 3 aprilie - 10 mai, Direcția de Poliție Transporturi a Poliției Române a coordonat o acțiune a polițiștilor din cadrul Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi Constanța și Galați, desfășurată pentru prevenirea și combaterea fraudelor fiscale comise cu ocazia achiziționării de produse energetice, în special motorină, prin schimbarea destinației sau a scopului pentru care acestea au fost cumpărate.


Controalele poliției au vizat societățile comerciale care au ca obiect principal de activitate transportul fluvial și naval de mărfuri și pasageri, precum și navele aflate în proprietatea sau exploatarea acestora. Astfel, s-au verificat cantitățile de produs petrolier achiziționate din antrepozitele fiscale, în scutire directă de la plata accizei, cu destinația combustibil pentru motoarele navelor cu care se desfășoară activitățile de transport naval.


Au fost ridicate, de la bordul navelor, documente financiar - contabile, acte specifice activității de navigație fluvială și au fost prelevate probe de motorină. Polițiștii de transporturi navale și inspectorii vamali au constatat, în urma controalelor, 12 infracțiuni, dintre care 2 de delapidare, 5 de creare de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, 2 de fals în declarații, 2 de uz de fals și una de contrabandă.


Astfel, a rezultat faptul că mecanicii și gestionarii unora dintre navele controlate ar fi consemnat livrări de motorină fără a exista documente justificative care să confirme ieșirea din gestiunea navei a motorinei neaccizate, destinate doar desfășurării activității de navigație fluvială.


Cantitatea totală a fost calculată la 54.100 kg. de motorină neaccizată consumată sau valorificată fără documente legale, prejudiciul fiind de aproximativ 190.000 lei. De asemenea, au fost constatate plusuri în gestiunile navelor de 4.000 kg. de motorină, în valoare de aproape 19.000 lei, iar inspectorii vamali au aplicat sancțiuni contravenționale de 20.000 lei.


Comentează știrea

marina
16 mai 2017
motorina

Acum va treziti ?Sute de tone,nu zeci!Care-i prostul ala care sa aiba o barca, o salupa,ceva si sa nu scoata 2-3 canistre de motorina periodic,pentru masina lui si a sefului,pentru ca daca nu-i faci parte sefului,nu poti fura ! Asta se face pe mare,fluviu,pe uscat,etc. de zeci de ani...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6194 secunde