Cum își fac de cap hoții din mașini în Constanța

2849
3
Cum își fac de cap hoții din mașini în Constanța - fondcumisifacdecaphotiidinmasini-1415030975.jpg

Articole de la același autor

Hoții din mașini dau spargere după spargere în municipiul Constanța. În vreme ce profesioniștii "țintesc" autoturismele în care proprietarii și-au uitat ceva de valoare, puștanii sunt în stare să ia la rând toate vehiculele dintr-o parcare! 


Constanța pare să fie împânzită de hoți din autoturisme. Aproape că nu trece zi în care polițiștilor să nu le fie semnalată o astfel de infracțiune. Nici nu mai trebuie ca proprietarii să fi uitat în mașină ceva de valoare la vedere pentru a le atrage atenția pușlamalelor. Potrivit polițiștilor constănțeni, în municipiul Constanța sunt câteva găști de câte trei - patru puștani, cu vârste între 11 și 14 ani, care-și petrec nopțile "periind" municipiul Constanța și, dacă situația le permite - nu sunt martori prin zonă! - sparg la rând mașinile parcate. 


Zone preferate de hoții din mașini 
În luna octombrie - când un nou val de spargeri din autoturisme le-a dat bătăi de cap oamenilor legii și constănțenilor - au fost înregistrate astfel de fapte în mai multe colțuri ale orașului: strada Baba Novac, bulevardul Tomis (cartierul Tomis 3), strada Dezrobirii. "Minorii acționează pe astfel de artere pentru că mașinile sunt parcate la rând, pe marginea șoselelor și pot să acționeze repede și să se facă nevăzuți la fel de rapid. Iar dacă zona este și slab luminată, este creat cadrul perfect. Se folosesc de bujii sau de pietre. Sparg geamul, verifică interiorul,  de multe ori nici nu fură mare lucru și după zece secunde deja sunt pe fugă", ne-au descris polițiștii cum acțio-nează puștanii "specializați" deja în furturi din autoturisme. "Spargerea geamului este cel mai des folosită, fiind și cea mai ușoară. Nu contează marca mașinii, ci doar dacă sunt bunuri la vedere. De altfel, nu contează nici ce bunuri sunt lăsate la vedere, contează doar dacă îi atrage atenția hoțului. Poate să fie și o pungă goală, au fost cazuri când a fost spartă mașina doar pentru atât. Hoții folosesc ce au la îndemână, bujii sau chiar și pietre", a precizat pentru "Cuget Liber" și inspector Florin Călin, din cadrul Compartimentului Trafic și Furturi de Auto, din cadrul Serviciului Investigații Criminale. 


Ce mașini sunt sparte 
Lunile trecute, hoții își îndreptau atenția în special asupra Daciilor. Alegeau respectiva marcă întrucât cu ajutorul unui briceag forțau sistemul de închidere al mașinilor și reușeau să-l deschidă și să fure bunuri în doar câteva secunde. "Acum, nici nu se mai complică cu forțarea butucului, să nu facă zgomot. Sparg geamurile!", au adăugat surse din rândul polițiștilor. Așa se face că printre mărcile vizate în ultima perioadă de hoți se numără și mărcile Daewoo Matiz, Volskwagen sau Opel. 


Hoți băgați după gratii 
Polițiștii susțin că încep să înregistreze și victorii în lupta îm-potriva hoților din mașini. Dacă minorii care comit astfel de infracțiuni nu pot fi trași la răspundere, întrucât nici nu au împlinit 14 ani încă, alta este situația în cazul adulților. Astfel, numai luna trecută, magistrații constănțeni au dispus arestarea preventivă a cinci inculpați, patru bărbați și o femeie, prinși în flagrant în timp ce spărgeau mașini. Astfel, Sali Ibram, Selciuc Ali, Cristinel Onur Țiu, Gihan Hasan și Mihaela Diaconu au fost arestați preventiv pentru furturi din autoturisme. Spre deosebire de puștani, aceștia aveau alt mod de operare: ținteau numai mașinile unde vedeau bunuri de valoare la vedere, și în special laptopuri, apoi forțau sistemele de închidere. 


Hoții de ștergătoare 
O altă categorie de hoți din autoturisme care acționează în Constanța este repre-zentată de cei care se axează pe componente auto, pe care pot ulterior să le vândă ușor, precum ștergătoarele sau oglinzile. "În intersecțiile de la Casa de Cultură sau de la Tomis 3 îi vedem aproape zilnic. Oferă spre vânzare ștergătoare de parbriz, care nu sunt nici noi, nu au nici acte de proveniență! Mai mult ca sigur sunt culese noaptea de pe autoturisme. E drept, este greu să fie prinși în flagrant, dar, dacă nu s-ar mai cumpăra de la ei, nu ar mai avea de ce să le culeagă!", ne semnala un cititor al cotidianului nostru.


Comentează știrea

ct
4 noiembrie 2014
totusi...

o bataie buna i-ar mai potoli... ce daca sunt minori , sa sparga masini ii duce capul , nu ? vai mama lui sa pun mana pe vreunu'....

Codrin
4 noiembrie 2014
Bataie peste ochi,vara discriminari de varsta!

Cei care fura din masini stiu ca minorii raufacatori se afle in grija parinteasca a legii dretine din Romania si tocmai de aia trimit minori la furat. Asta e si o scoala,pentru ca la majorat sa aiba deja multa,foarte multa experienta despre cum sa conduci de fapt tara de acolo,de jos. Suntem o tara cu legi pentru hoti si impotriva noastra. Eu daca vad un ,,minor '' cu mainile si picioarele rupte de pagubiti,nu sunt martor,ba chiar daca am bani la mine ,dau o bere pagubitului,sa-i mai treaca naduful. Zau asa,cine dracu' apara cetatenii si daca nimeni,de ce nu avem voie sa dam si noi cu ghioaga sa ne aparam? Mai avem stat? Al cui este statul asta si ce reprezinta el de fapt,daca deja ne sufocam de hoti mari si mici? La ce bun mai platim taxe si impozite? Pe bune,la ce bun?

elena
11 iunie 2017
parinti sunt de vina

Zau asa ce vina au copii astia ca provin din niste famili destrabalate ca nu au stiut sa aiba grija de ei si sa ii educe este si normal sa sparga masini sa fura si toate cele nu este vina lor este vina părinților repet

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Val de spargeri de mașini  în Constanța
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Prins la furat din magazin
Pagina a fost generata in 0.5049 secunde