Cum cerea un om de afaceri mită pentru vameșii constănțeni

963
2
Cum cerea un om de afaceri  mită pentru vameșii constănțeni - arest-1366664640.jpg
Procurorii DNA au trimis în judecată trei bărbați, dintre care doi în calitate de reprezentanți ai unor firme, într-un dosar de trafic de influență legat de îndeplinirea formalităților legale, în vederea distrugerii, cu ajutorul vameșilor constănțeni, a containerelor conținând legume cu termen de valabilitate în curs de expirare.

Adrian Ionuț Iancu, în calitate de reprezentant al SC Cameleon-Krugel Union SRL, este anchetat pentru două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată. În același dosar, Tudor Nicolae Cătălin Corenti, directorul de operațiuni transport și asociat minoritar în cadrul SC Davidson’S Internațional ROM SRL, este cercetat pentru două infracțiuni de cumpărare de influență, ambele în formă continuată. În plus, Daniel Țone, este anchetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru complicitate la trafic de influență.

Cerea bani ca să intervină pe lângă vameșii cu funcții de conducere

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada aprilie-mai 2012, Adrian Ionuț Iancu i-a cerut lui Corenti bani, în repetate rânduri, promițându-i că, în schimb, va interveni pe lângă funcționarii vamali cu atribuții de decizie din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud și din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, pentru îndeplinirea formalităților legale (accept vamal și punct de vedere favorabil) pentru distrugerea, pe teritoriul vamal al României, containerelor care conțineau legume cu termen de valabilitate în curs de expirare, mărfuri ajunse sau care urmau să ajungă în portul Constanța Sud - Agigea prin agentul de transport SC Davidson’S Internațional ROM SRL.

2.000 de euro pentru fiecare container

Concret, în baza unui contract încheiat între cele două firme (SC Davidson’S Internațional ROM SRL și SC Cameleon-Krugel Union SRL), pentru a interveni la funcționari din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, firma reprezentată de Tudor Nicolae Cătălin Corenti urma ca, timp de un an, să-i achite lui Adrian Ionuț Iancu nu mai puțin de 2.000 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel puțin un container pe lună, astfel că suma pretinsă este de cel puțin 24.000 de euro pe an. Din acești bani, la momentul începerii urmăririi penale, Adrian Iancu primise deja 2.000 de euro.

"În mod similar, pentru a interveni pe lângă funcționarii din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, în baza aceluiași contract, firma reprezentată de Corenti urma ca, timp de un an, să achite SC Cameleon-Krugel Union 200 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel puțin un container lunar, astfel că suma pretinsă în acest scop este de 2.400 de euro. Din acești bani, Adrian Iancu a primit 900 de lei, echivalentul a 200 de euro, corespunzător unui container", susțin procurorii Anticorupție.

În demersul său, Adrian Iancu a fost sprijinit de Daniel Țone, care a afirmat că poate interveni pe lângă funcționarii din cadrul Biroului vamal Constanța Sud. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov.

Comentează știrea

fariseul
23 aprilie 2013
vamesii

Aceste tarifuri ,se cunosc si la bruxelles! Lumea se mira de ce nu sunt afisate la intrarea ,IN VAMA AGIGEA!!! Stim si noi care sunt pretzurile si in functie de tarif ne bagam sau nu!!! Hai domnilor sa fim seriosi! Aceste lucruri sunt arhicunoscute, de zei de ani,aceasta practica !! Numai ascundeti adevarul sub pres! Pana acum spuneau ca au salarii mici! Acum au fost dublate,triplate!! De ce nu se pune stavila ??!!! Pentru ca nu le convine nici la directori !! Sunt anumiti directori care nu au nimic de declarat in declaratia de avere in afara de venitul salarial! Este posibi asa ceva!!??? Nu au mijloace de deplasare la seviciu,nu au case ,stau cu chirie!!

lucrator portuar
23 aprilie 2013
toata lumea stie de spagile din porturi

Oare cui nu i-a convenit spaga-taxa de a respirat? dar nicio problema, asa cum a "respirat" tot lafel o sa se stinga si aceasta mica furtuna din paharul cu apa. Toata lumea sa stea linistita pentru cca o saptamana, dupa care : pe cai, ca se filmeaza si avem o gramada de treaba. SPAGA-TAXA o cunoaste toata lumea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4928 secunde