Cum au ajuns SGP-iștii să câștige mai mult decât subofițerii. "Liga subofițerilor și a maiștrilor, vă ocupați doar de coroane?"

99816
103
Cum au ajuns SGP-iștii să câștige mai mult decât subofițerii.
Subofițerii și maiștri militari au constat, cu stupoare, ieri, că soldații și gradații profesioniști au primit, în luna mai, salarii mai mari decât ei. Asta după ce a intrat în vigoare legea promulgată la sfârșitul lunii mai de către președintele Iohannis, care prevede alinierea salariilor soldaților și gradaților profesioniști la venitul minim pe economie de 1.450 lei. 


Bineînțeles, nemulțumirile și reproșurile curg pe toate mediile și canalele de comunicare, însă aceștia trebuie să înțeleagă că problema nu este la SGP ci la ei. 


În timp ce Liga Militarilor Profesioniști și AMVVD au bătut drumurile Bucureștiului și au petrecut zile întregi pe holurile MApN, Guvernului sau Parlamentului căutând cu decidenții vremurilor soluții reale la problemele militarilor, din partea subofițerilor sau maiștrilor militari nu s-a mișcat nimeni și nimic. Au așteptat inerți ca alții să le rezolve problemele, nemulțumirile, greutățile, ceea ce nu s-a întâmplat. 


Nu departe, zilele tercute, Danut Albu – presedinte LMP, Marius Apostol – presedinte AMVVD, Adrian Udrea – reprezentant LMP in20170612_150951 Garnizoana Bucuresti, Florin Suteu – reprezentant LMP in Garnizoana Focsani, Doru Pacurar – reprezentant LMP in Garnizoana Brasov si Daniel Mitran – membru LMP ( Fregata "Regele Ferdinand" F – 221 ) au stat la masa dialogului cu Liviu Dragnea – presedintele Camerei Deputatilor, Lia Olguta Vasilescu – ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Mircea Dusa – secretar de stat si sef al Departamentului pentru politica de aparare si planificare din MApN si Gl. bg. Florin Jianu – seful Directiei financiar-contabile din MApN. Iar rezultatele au fost evidente. Și nu doar pentru SGP, ci pentru toți angajații MApN, cărora , cu data de 1 iulie, li se vor mări salariile cu 15%. 


Întrebarea mea pentru subofițeri, maiștri militari, din partea lor de ce nu a mers nimeni, niciodată, la aceste discuții? De ce nu îi reprezintă nimeni? Motivele ar putea fi două: de teamă sau de prea mult bine. 


Până acum, aceștia nu au fost nemulțumiți de salarii. Dar acum, când SGP-iștilor li s-au mărit salariile cu sume cuprinse între 200 și 450 lei, au început să se plângă. Total necolegial și neprofesional. 


Iată câteva mesaje de la subofițeri și maiștri militari, postate pe site-ul cugetliber.ro.


"Corect, însă ce face in plus un colonel față de un MM!? Problema nu e ca un SGP a luat mai mult, problema e ca s-a întors baza piramidei. Nu stiu cum o fi pe la Nord Coreeni, însă într-o armată NATO fiecare om e retribuit în funcție de munca atribuții, funcție și grad. Ceea ce s-a făcut azi este un motiv de dispute, ceea ce într-un sistem ca acesta, nu ar trebui să existe. De acord ca SGP aveau salarii de rahat, însă acum s-a reparat nedreptatea făcută lor în detrimentul altora, dintr-o altă categorie. Dacă vă uitați într-o armată NATO (că tot vrem să o copiem pe a SUA), fiecare are un statut, nici o categorie nu se călca pe picioare cu cealaltă! Respect ce face un SGP și mă aștept la același respect, însă acum respectul e pe cale să se piardă, din vina sistemului și a oamenilor nepregătiți din vârf!"

"Nu are nimeni nimic cu voi baieti. Dilema acelui masitru nu era referitoare la salariul tau marit, este f ok ca s a marit, sa de a Domnul sa se tot mareasca sa fie bine. Sa nu uitam totusi fiecare pt ce este platit. Tu poate nici bacaluareatul nu l ai luat. Fiecare trebuie platit pt functia pe care este. Nu are absolut nici o logica ceea ce s a intamplat acum. Dilema este alta. Cum naiba s a ajuns la asa ceva? Ce capete seci au putut gandii asa ceva. Iar cu marirea de 15 la suta.... ce se va rezolva?? Se vor adanci diferentele???"

"Alooo. Cine raspunde pentru acest haos creat? Domnilor generali? Amirali? Ce faceti domnilor? De maine veniti sa dati cu cardanul prin unitati? Sa verificati tinutele? Sa tineti sub control situatia? Nu uitati ca datorita subofiterilor si maistrilor militari, datorita experientelor si profesionalismul lor ati ajuns acolo unde sunteti? Chiar nu va pasa de ceea ce se intampla? Nu aveti nici un cuvant de spus? Pai de ce sunteti acolo? Este foarte rusinos."

"Nu mai bagati zanzanie. Felicitari sgp pt ceea ce ati abtinut. Logic ar trebuii sa existe o ierarhizare. Fiecare trebuie platit dupa o anumita pregatire si nu haosul care este acum. Liga subofiterilor si a maistrilor va ocupati doar de coroane?"



Comentează știrea

103 comentarii. Pagina 1 din 11. Click pe pagina dorită : 1 2 ...11 
Sandu
15 iunie 2017
15%

Nu a fost nimeni la negocieri pentru ca nu avem voie sa ne spunem parerile, generalul Jianu nu stie sa faca diferente intre un mm, sof si Sgp. A ajuns sgp sa castige mai mult decat mm si sof. Sgp facut la apelul bocancilor, luat dupa strada, iar mm sof si cu scoala militara si multe cursuri de functie si specializare. Rusine generalule Jianu tiai batut joc de mm si sof.

Nemultumit
15 iunie 2017
Corespunzator

Bine bine. Au alergat, nimic de zis. Sa inteleg ca daca printre cei din liga sgp erau si 2 femei de servici, si cereau remuneratie cat a unui colonel, iar liga ofiterilor nu era prezenta, li se aprobau. Bai baiatule. In ce tara traim. Preafericutule JIANU, du te fratica si lasa ne. Cum ai putut aproba sa se intample acest conflict? Sa inteleg ca si cei din celelalte corpuri, al subof si al of trebuie sa "alerge" aha. Dar de innotat se poate?

Cactus asparagus
15 iunie 2017
Ramanus

Sunt 2 posibilitati. 1- ori sunt prosti de pleznesc si 2- divide et impera( dezbina si stapaneste) . Eu merg pe posibiltatea 1. Ma scuzati dragi conandanti de osti dar asta e parerea mea neschimbata de 24 de ani incoace.

Coment
15 iunie 2017
Comment

Sa ne explice autorul acestui articol ce este total necolegial si neprofesional in aceste mesaje ca noi nu pricepem. Ne uitam la acesti fluturasi de salariu si nu intelegem. E vre un experiment ceva?

Subofiteru' prost
15 iunie 2017
Mi-e lehamite :(

M-a apucat lehamitea... mi-e sila. Dupa 26 de ani de armata, iau 2874, cu o marire de FIX 70RON (sa vi-i bagati in cur, conducatorilor de osti), Nu pot sa nu ma uit la un MM cu vechime de 7 ani, ca e cu 200 lei sub mine... Lasati-ma dracului sa ies la pensie (macar atat sa pot sa beneficiez si eu dupa o viata irosita), ca sa nu-mi dau demisia si sa ma trezesc in strada ca nu am nicio specializare cautata in viata civila, Lasati-ma sa ies la pensie, ca sa ma pot angaja sofer si sa iau salariu mai mare ca la voi, sa ii pun langa amarata aia de pensie pe care mi-o veti da, sa pot sa-mi intretin si eu familia decent... MI-E SILA...

Alt subofiter prost
15 iunie 2017
Jignire

Daca e vorba de asa ceva atunci faceti va treaba cu sgp. Servicii, misiuni specifice subofiterilor, gestiuni si multe altele. Luati le dragilor pe toate voi.

Parazitul
15 iunie 2017
Jos cenzura

Ne aude oare cineva? Ne stim bine drepturile, actiunile voastre ne alimenteaza URA.

Solovastru andrei daniel
15 iunie 2017
Asteptati

Eu oricum si aceasta marire o consider foarte mica, un ofiter la baza carierei avea pana luna trecuta 1420, nu mai vorbesc de cei cu vechime,oricum in 04.07.2017 ies la raport la ministru,mai astept

Cineva
15 iunie 2017
Pai cum asa

Foarte amuzant.Ministerul Apărării Naționale a mai adăugat că, pe parcursul întregului proces de negociere și elaborare a noii legi a salarizării unice, "va milita pentru implementarea unor principii juste în salarizarea personalului militar și civil, în concordanță cu specificul misiunilor încredințate, riscurile asumate și restricțiile impuse prin lege".

Vasilica
15 iunie 2017
Raraspuns

Esti intr o mare eroare. Nu a zis nimeni ca s de vina sgp. Asta s a inteles? absolut toate cadrele militare, active, în rezervă, în retragere, din Ministerul Apărării Naționale, din celelalte instituții ale Sistemului Național de apărare, trebuie să conștientizeze că nu au nici-un organism care să le apere interesele ! Ministrul este numit politic, șeful Statului Major General este numit funcție de prieteniile politice. Avansările la gradul de general se fac, de regulă, tot ca urmare a prieteniilor politice. Este mai mult decât evident că toate acestea duc la o subordonare totală, inclusv încălcând interesele tuturor militarilor

103 comentarii. Pagina 1 din 11. Click pe pagina dorită : 1 2 ...11 
Pagina a fost generata in 0.4029 secunde