Cum are de gând Poliția Rutieră să scadă numărul șoferilor băuți la volan

592
2

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri au de gând să reducă drastic numărul de șoferi băuți la volan. Pentru aceasta, oamenii legii vor face campanii agresive atât de informare, cât și de constatare. O astfel de acțiune a fost organizată și la sfârșitul săptămânii trecute. Sute de șoferi au fost amendați, iar zeci au fost lăsați fără permisele de conducere.

La sfârșitul săptămânii trecute, rutieriștii constănțeni au desfășurat o acțiune pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan, deși nu respectă legislația în vigoare. Rezultatele nu au întârziat să apară…

Oamenii legii au prins mai mulți șoferi care conduceau, deși erau băuți sau nu aveau permis de conducere. Și nu numai bărbații au fost lăsați fără permise, ci și femeile. Spre exemplu, o tânără de 23 de ani conducea pe bulevardul Mamaia, deși avea dreptul de a conduce suspendat. Aceasta s-a ales cu dosar penal.

Tot cu dosar penal s-a ales și un alt tânăr, de 25 de ani, care conducea pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Tot fără permis a fost prins conducând și un alt bărbat, de 43 de ani, care se deplasa cu autoturismul în Palazu Mare. Acesta avea și o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferi turmentați

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care se urcă băuți la volan trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Trei bărbați s-au ales cu dosare penale în doar două ore, după ce au fost prinși conducând băuți în diverse zone ale Constanței. Astfel, rutieriștii au prins un bărbat de 40 de ani, care conducea pe strada Unirii, având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt bărbat, de 46 de ani, conducea pe DN 2A, fiind tras pe dreapta de oamenii legii, care l-au testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind pozitiv: avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a condus băut (0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat) pe strada Portiței.

Accidente cu șoferi… băuți

Opt persoane au ajuns la spital, la sfârșitul săptămânii trecute, având ca și "protagoniști" doi șoferi băuți. Primul eveniment a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.40, când un tânăr de 30 de ani conducea pe strada Muncel, dinspre strada Unirii. La un moment dat, ajungând la intersecția cu bulevardul Mamaia, șoferul nu a acordat prioritate și a pătruns în intersecție cu intenția de a vira la stânga, moment în care a intrat într-un alt autoturism, condus de un bărbat de 34 de ani. Rutieriștii constănțeni ajunși la fața locului i-au testat pe cei doi conducători auto cu aparatul Drager, rezultatul fiind pozitiv în cazul bărbatului de 34 de ani: acesta avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool în aerul expirat. În urma accidentului, cei doi șoferi, dar și trei pasageri din Buzău au fost transportați la spital, fiind răniți ușor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.15, un tânăr de 25 de ani conducea un VW Golf pe strada Horia Cloșca și Crișan din Mangalia, către strada 1 Mai. La un moment dat, ajungând în intersecția dirijată prin indicatoare rutiere cu strada General Virtejanu, șoferul nu a respectat semnificația indicatorului "Oprire", astfel că a intrat într-un Ford Fiesta, condus regulamentar de un șofer de 30 de ani. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit faptul că tânărul care a produs accidentul avea o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma impactului, trei persoane au ajuns la spital, unde au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Comentează știrea

Cetatean
26 ianuarie 2015
Pentru politia rutiera

100 de ani daca veti face campanie pe acest subiect, fara sa se modifice legislatia, va veti lupta cu morile de vint, un singur exemplu, aduceti-va aminte de judecatoarea aroganta prinsa bauta la volan, care apoi a dat in judecata politia si chiar a cistigat procesul !!!!!!! Deci, cîinii latra, betivanul merge mai departe !!!!

geo
26 ianuarie 2015
rezolvare

Prin impuscare pt ca aceste animale atunci cand se urca la volan au discernamant si pentru animale doar legea martiala este puterea exemplul.

Articole pe aceeași temă

Duminică, 25 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : PIETON lovit pe "zebră", în Constanța
Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Accident rutier pe bulevardul Tomis
Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Femeie băută, lovită de mașină
Pagina a fost generata in 0.573 secunde