CSM a decis suspendarea din funcție a judecătorului Florin Costiniu

4585
CSM a decis suspendarea din funcție a judecătorului Florin Costiniu - e07a1737fbfdddc9aa6dbc7911d92165.jpg

Articole recomandate

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, ieri, suspendarea din funcție a lui Florin Costiniu din funcția de judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), ca urmare a faptului că acesta a fost arestat preventiv, vineri, pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care este arestat și senatorul PSD Cătălin Voicu.
Membrii CSM au îndeplinit astfel o obligație care rezultă din Legea privind statutul magistraților, care precizează, la articolul 62, că judecătorii sau procurorii pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală sunt suspendați din funcție.
Punerea în mișcare a acțiunii penale are loc, de regulă, odată cu trimiterea în judecată a respectivului inculpat sau, mai devreme, în cazul în care acesta este arestat preventiv.
Judecătorul Florin Costiniu și oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic s-au întors, vineri noapte, în arestul Poliției Capitalei, după ce Înalta Curte de Casație și Justiției a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2974 secunde