Cristian Fălcuș, zis "Ipu", dat pe mâna judecătorilor

7196

Articole de la același autor

Procurorii constănțeni le-au prezentat, în aceste zile, materialul de urmărire penală lui Cristian Fălcuș, zis "Ipu", și celorlalți trei amici de fapte ai acestuia, Dănuț Constantin Lazăr, Nicolae Slabu Purcăreață și Mircea Slabu Purcăreață, acuzați de comiterea infracțiunilor de vătămare corporală, loviri sau alte violențe, ultraj contra bunelor moravuri și distrugere. Cei patru urmează a fi trimiși în judecată pentru că, la data de 28 martie, în incinta unui bar din Năvodari, au iscat un scandal în care au fost rănite mai multe persoane.
Anchetatorii spun că, în noaptea de 28 martie a.c., în jurul orei 6, cei patru, alături de Daniel și Cătălin Dragă, au pătruns în incinta restaurantului Sunshine, din orașul Năvodari, înarmați cu un pistol, o sabie și bâte de lemn, producând un mare tărăboi. Ei i-ar fi agresat pe Alexandru Terente și Ionuț Sbarcea, cărora le-au provocat leziuni care ar necesita pentru vindecare aproximativ opt zile, respectiv 90 - 100 de zile, și au distrus mai multe bunuri, a căror valoare se ridică la 15.000 lei.
Ionuț Sbarcea le-a declarat anchetatorilor că, în noaptea respectivă, în timp ce se afla în barul Sunshine, l-a văzut pe Cristian Fălcuș, având o sabie în mână. La scurt timp, în local ar fi apărut Nicolae Slabu Purcăreață, zis "Ortega Mare", care era înarmat cu o bâtă de lemn, și l-a lovit pe Alexandru Terente în zona mâinilor și a capului. Constantin Dănuț Lazăr, cu o bâtă de baseball, l-ar fi lovit și el apoi pe Terente. Potrivit anchetatorilor, "practic în același timp, cei doi indivizi au început să îl lovească și pe el (n.r. - Ionuț Sbarcea), fiind urmați de inculpații Cristian Fălcuș și Slabu Purcăreață Mircea, acesta din urmă fiind înarmat cu o sabie".
Conform declarației lui Alexandru Terente, se pare că anterior bătăii propriu-zise, ar fi avut loc un conflict verbal între cele două grupuri, pentru că acesta își aduce aminte că Fălcuș ar fi ieșit la un moment dat spunând: "Stai că mă întorc!". Când s-au întors, cei patru l-au lovit până ce a leșinat, spune Terente în plângerea depusă la Parchet.
Alte două persoane care, inițial, au fost audiate ca martore, au devenit părți vătămate în dosar. Nicolae Nicolae Florin a povestit că s-a speriat foarte tare, iar de frică a fugit și s-a ascuns în grupul sanitar al barului, de unde a auzit urlete și țipete de durere. Când inculpații au fugit și a putut ieși din "ascunzătoare", a constatat că mai multe piese de mobilier au fost distruse, iar pe jos erau pete de sânge, bâte rupte și l-a văzut pe Alexandru Terente căzut la pământ, în stare de inconștiență.
Dosarul urmează a fi trimis pe rolul Judecătoriei Constanța, unde va fi stabilit primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3815 secunde