Cristi Dănileț a anunțat că își depune candidatura pentru funcția de vicepreședinte al CSM

221
Cristi Dănileț a anunțat că își depune candidatura pentru funcția de vicepreședinte al CSM - cristidnile-1357322052.jpg
Judecătorul Cristi Dănileț a anunțat, în această seară, că își depune candidatura pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit după ce s-a cerut anularea alegerilor pentru conducerea CSM.
Dănileț a declarat că își asumă proiectul Oanei Schmidt Hăineală - actuala ocupantă a funcției.
Secția pentru judecători a CSM a cerut, vineri seară, anularea alegerilor pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al CSM, Plenul Consiliului urmând să ia o decizie în privința acestei solicitări, pentru care este necesară majoritatea de voturi.
Președinta CSM, Alina Ghica, a anunțat că s-a solicitat revocarea hotărârii prin care a fost învestită Oana Schmidt Hăineală ca șef al Consiliului.
Judecătorul Horațius Dumbravă a afirmat că este evident un blocaj instituțional, motiv pentru care trebuie reluată întreaga procedură.

Anterior, procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, în ședința de vineri a Plenului CSM, președinte al Consiliului, după care candidatura judecătoarei Alina Ghica pentru funcția de vicepreședinte nu a întrunit numărul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasă.
Hăineală a fost aleasă cu zece voturi, în timp ce contracandidatul ei, judecătorul Mircea Aron, a fost votat de opt membri CSM.
Judecătoarea Alina Ghica și-a anunțat vineri candidatura la funcția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, la scurt timp după alegerea procurorului Ona Schmidt Hăineală ca președinte al CSM.
Imediat după ce Alina Ghica și-a anunțat candidatura, judecătorul Horațius Dumbravă s-a ridicat și a spus că părăsește sala, pentru că este inacceptabil ca un proiect de management să fie depus cu 40 minute înainte de prezentare. Dumbravă a fost urmat de de alți trei membri ai CSM, respectiv Adrian Neacșu, Alexandru Șerban și Marius Tudose.
Cei patru membri ai CSM au lipsit din sala de ședințe atât la audierea Alinei Ghica, cât și la momentul votului pentru funcția de vicepreședinte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : CSM își alege azi noua conducere
Pagina a fost generata in 0.3006 secunde