Ce spune psihologul despre dubla tragedie din satul Dunăreni:

"Criminalul era violent și sadic. A lovit-o cu cuțitul până a obosit!"

1565
14

Articole de la același autor

Sfârșitul tragic al adolescentei de 17 ani, ucisă cu sadism de iubitul ei de 29 de ani, ce s-a spânzurat ulterior, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toate femeile abuzate de partenerii lor! 


Aceasta este concluzia comisarului șef (r) Liviu Chesnoiu, psiholog principal, expert poligraf și fost șef al Laboratorului de Detecție a Comportamentului Disimulat, din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliției Constanța. Având o experiență de peste două decenii în anchetarea unor astfel de crime, cms. șef (r) Liviu Chesnoiu consideră că dubla tragedie din satul constănțean Dunăreni a avut loc pe fondul unei labilități psihice a tânărului Costel Țiripan. 


Avea probleme psihice 
"În perioada sărbătorilor, mai ales, toată lumea parcă înnebunește, iar în special în cazul persoanelor cu probleme psihice, apar exacerbări. Iar acest tânăr, în mod evident, avea probleme psihice! În primul rând, avea relații sexuale cu o minoră. De asemenea, într-una dintre fotografiile făcute publice apare cu o armă de vânătoare în mână, ceea ce indică o persoană cu înclinații violente", a opinat psihologul criminalist Chesnoiu. 


În opinia specialistului, în noaptea de 22 spre 23 aprilie nu a fost prima dată când Mihaela Șteflea s-a confruntat cu abuzul emoțional sau fizic din partea iubitului. 


"Persoanele cu tulburări psihice consideră că partenerii sunt pro-prietatea lor și acționează în consecință. Astfel apare violența domestică, atât de răspândită în societatea românească, dar căreia nu i se acordă importanța cuvenită. Și această tânără, am convingerea, a mai avut de suferit din cauza pose-sivității și geloziei bărbatului. Iar gelozia este o boală psihică! Și s-a ajuns la această tragedie, pentru că a rămas alături de el, până a plătit cu viața ignoranța ei sau faptul că nu a primit ajutorul de care avea nevoie", a adăugat specialistul. 


Punctul declanșator al furiei tânărului, care a dus la comiterea crimei este posibil să fi fost o banalitate. Mai ales că, așa cum au descoperit anchetatorii la fața locului, înainte de îngrozitoarea faptă, cei doi au mâncat prăjituri împreună, în fața televizorului. 
"A comis fapta cu sadism, după cum se constată din multiplele lovituri de cuțit. A lovit-o până a obosit, a lo-vit-o și cu un obiect contondent. Iar când s-a trezit din furia oarbă, și-a dat seama de consecința faptelor sale, că a lăsat un copil fără mamă și a decis să-și pună capăt zilelor. Căci, de fapt, acest tânăr nu era un sinucigaș, a ales să se spânzure pentru a nu răspunde pentru cele comise", ne-a mai precizat cms. șef (r) Chesnoiu. 


Lecție pentru femeile aflate într-o relație cu un bărbat abuziv 
Tocmai de aceea, sfatul specia-listului pentru femeile care se află într-o relație abuzivă este să nu spere că partenerul de viață se va schimba! 


"În jurul nostru sunt foarte multe persoane cu diverse grade de labilitate psihică, ce nu sunt băgate în seamă de familie, de apropiați. De câte ori nu auzim despre o persoană care a comis acte de violență că «s-a îmbătat», ca o scuză. Băutura exacerbează comportamentul violent deja existent! De aceea, trebuie să se înțeleagă faptul că victimele trebuie să plece de la prima palmă dată, de la prima amenințare cu bătaie sau cu moartea. Poate și acest tânăr și-a terorizat prietena, a abuzat-o psihic sau fizic, dar ea a acceptat, sperând că se va schimba", a mai precizat Liviu Chesnoiu. 


Împrejurările care au dus la comiterea crimei, urmată de sinuciderea făptașului urmează să fie stabilite, însă, în cadrul anchetei desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordo-narea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. În noaptea fatidică, iubiții erau singuri în locuință, iar vecinii spun că nu au auzit gălăgie. Motiv pentru care, în zilele următoare rudele celor doi vor fi audiate pentru a se stabili natura relației dintre cei doi. 


Rezultatul necropsiei 
Ieri, anchetatorii au stabilit, cu certitudine, că au de-a face cu o crimă urmată de o sinucidere, conform rezultatelor necropsiei. Astfel, autopsia a evidențiat că Mihaela Șteflea a murit din cauza multiplelor plăgi înjunghiate (peste zece, la nivelul toracelui și capului), iar iubitul ei, Costel Țiripan, a murit din cauza asfixiei mecanice, prin comprimare (spânzurare). 


"Vom continua cercetările, pentru verificarea tuturor ipotezelor. La final, dosarul va fi clasat, dat fiind că făptuitorul a decedat. Ulterior, părțile pot cere despăgubiri pe parte civilă de la urmașii făptuitorului", a precizat procurorul Matei Dragomir, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în atenția căruia se află cazul. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
unde s-au cunoscut?
25 aprilie 2014
unde se gasesc astia?

Pai se vede si ce fata avea... aia chiar nu avea ochi sa vada ce fata de psihopat are? Bai cum dracu a gasit-o, eu n-am noroc la asa bunaciune si are un dobitoc care o mai si omoara????

Alcibiade second
25 aprilie 2014
Cum puteti pune LIKE ?...

Cum puteti pune LIKE sub acest articol deosebit de regretabil !!! Adica LIKE la ce ?...la crima ?..mai Cuget Liber, parca sunteti Muget Liber dupa felul cum ganditi...auzi LIKE la crima ordinara !!!

sorin
25 aprilie 2014
intrebare

De ce blocati comentariile in mod total nejustificat?

sorin
25 aprilie 2014
O situatie complexa si dureroasa

-1.Acest individ Chesnoiu, care-si zice "psiholog", face parte din acea grupare de "psihologi" care reprezinta un virf de lance al răului si care profita de orice situatie pt. dezbinare intre barbat si femeie, deci tulburari in societate… Dau doar trei din ineptiile pe care le-a debitat :-Avea relatii cu o minora. Afirmatia reprezinta stupiditate in cea mai pura stare atit timp cit ea avea un copil de doi ani si avea nevoie de un barbat cu care sa se casatoreasca si s-o ajute. -"Intr-una dintre fotografiile făcute publice apare cu o armă de vânătoare în mână, ceea ce indică o persoană cu înclinații violente" In concluzia "psihologului" Chestoiu, toti barbatii care au pus mina in viata lor pe o arma sunt persoane violenta. Afirmatia e o culme a ridicolului. –Alta afirmatie gresita in cel mai inalt grad "Iar gelozia este o boală psihică!" Gelozia nu esteo o boala psihica, este un element esential pt. mentinerea coeziunii familiei. Dar, purtatorii stindardului depravarii universale o considera "o boala psihica". Nu inteleg de ce acest "psiholog" isi cistiga piinea in politie, cind se pot cistiga bani buni si la mulsul vacilor. -2. Nu cunosc motivele care au dus la nenorocirea asta si probabil nu le vor cunoaste nimeni. Dar, privind fotografiile, singurul lucru pe care-l pot spune cu certitudine e că intre cei doi era o distanta de la cer la pamint in privinta calitatii. Despre fața lui pot spune ca reprezinta incultura, prostie si (nu-s sigur) chiar o forma de cretinism.

Invata Engleza
25 aprilie 2014
INVATA ENGLEZA

Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www.invetiengleza.ro

Invata Engleza
25 aprilie 2014
INVATA ENGLEZA

Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www.invetiengleza.ro

Invata Engleza
25 aprilie 2014
INVATA ENGLEZA

Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www.invetiengleza.ro

gelu
25 aprilie 2014
mai atent baiete

Chesnoiu este in prezent pensionat! citeste partea de inceput a articolului si ai sa te lamuresti! Continutul comentariului tau..nu il comentez!

Răspuns la: O situatie complexa si dureroasa
Adăugat de : sorin, 25 aprilie 2014
-1.Acest individ Chesnoiu, care-si zice "psiholog", face parte din acea grupare de "psihologi" care reprezinta un virf de lance al răului si care...
handbag hermes
19 mai 2014
handbag hermes

hermes paketzustellung samstag Stiri Eveniment : "Criminalul era violent și sadic. A lovit-o cu cuțitul până a obosit!" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online handbag hermes http://torparn.se/hermes-aachen-handbag-favorite-handbags-for-women.aspx

MBT Panda Shoes
31 mai 2014
MBT Panda Shoes

mbt shoes outlet store Stiri Eveniment : "Criminalul era violent și sadic. A lovit-o cu cuțitul până a obosit!" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Panda Shoes http://www.ueico.org/discount-mbt-shoes/buy-mbt-shoes-in-melbourne.asp

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4597 secunde