Criminali care au șocat Constanța, uitați în libertate

2714
39
Criminali care au șocat Constanța, uitați în libertate - fondcriminalipericulosilibertate-1404052972.jpg

Articole de la același autor

Au ucis, dând dovadă de o cruzime greu de imaginat. Și-au înjunghiat victimele cu zeci de lovituri de cuțit, le-au tăiat gâtul sau le-au dat foc. Sunt criminali periculoși, ale căror fapte au îngrozit Constanța, dar nu au fost prinși. Iar anchetatorii se îndoiesc că îi vor mai prinde vreodată…

Se spune că nu există crimă perfectă. Dar în județul Constanța au fost comise câteva crime ai căror autori nu au fost prinși, deși de la comiterea lor au trecut ani buni. Ba chiar unele dintre ele s-au prescris deja, astfel că făptașii, oricât de îngrozitoare ar fi fapta comisă, nici nu mai sunt căutați de anchetatori.

În sertarele procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța se află aproximativ zece dosare de omor, ai căror autori nu au fost depistați. Fie din lipsă de martori, fie din lipsă de probe care să-i ducă pe anchetatori pe o pistă "bună", spre găsirea criminalilor. Cert este că peste aceste dosare se așterne praful. Din când în când, oamenii legii mai audiază vechii suspecți, rudele victimelor, în speranța că vor afla noi detalii care să-i ajute să-i prindă pe autori. Dar șansele ca ucigașii să fie prinși scad cu trecerea anilor…

Dosare clasate, criminali pe care nu-i mai caută nimeni

O crimă care a îngrozit Constanța și care între timp s-a prescris a fost comisă în 1996, victimă fiind un om de afaceri sirian, Ahmad Zeido. Într-o noapte de septembrie, doi indivizi înarmați au intrat în ferma lui, le-au spus angajaților că sunt polițiști și au năvălit în camera unde dormea afaceristul. L-au împușcat de mai multe ori, după care au trecut în camera alăturată și au încercat să deschidă seiful în care afaceristul își ținea banii. Nu au reușit, astfel că s-au făcut nevăzuți în noapte, lăsând în urmă un om pe moarte. Afaceristul a fost dus pe brațe de angajați, până la șosea, de unde a fost dus cu o mașină oprită la ocazie, până la spital. Medicii nu au mai reușit să-l salveze, pierduse mult sânge. Ani de zile i-au căutat anchetatorii pe autori. Au audiat angajații, au analizat probele. Nu au reușit să afle decât că suspecții erau tineri, aveau în jur de 20 și ceva de ani și erau îmbrăcați cu haine închise la culoare. Între timp, fapta s-a prescris, așa că, cel puțin în acest dosar, căutările s-au oprit. Tot așa cum nu mai este căutat nici cel care, în noiembrie 1997, l-a ucis pe un locuitor al comunei Lipnița, Marian Oprea, și l-a lăsat în plină stradă. Victima a fost găsită într-o baltă de sânge, cu urme de lovituri pe corp și strangulată.

Acestea au fost ultimele dosare cu crime cu autori necunoscuți din județul Constanța care au fost clasate. Potrivit procurorilor, odată cu modificarea legislației penale, crimele nu se mai prescriu, dosarele nu se mai clasează, căutarea criminalilor nu se mai oprește…

Decapitat și înjunghiat de 20 de ori

O altă crimă ai căror autori nu au fost trași la răspundere a avut loc în 1998, iar victimă a fost ziaristul Ștefan Itoafă. Avea 24 de ani și a fost găsit în garsoniera lui de pe strada Pescarilor din municipiul Constanța. Era gol pușcă, decapitat, cu mâinile și picioarele legate la spate și înjunghiat de 20 de ori. O priveliște care i-a îngrozit până și pe anchetatori. În timpul anchetei, s-a stabilit că victima avea înclinații homosexuale, în anus și în gura cadavrului fiind găsite urme de spermă. Oamenii legii au suspectat doi bărbați de comiterea faptei - inginerul Alin Grecu și pictorul Vasile Munteanu -, dar nu au reușit să strângă suficiente probe care să le dovedească vinovăția.

În anul următor, două crime au fost înregistrate, iar criminalii nu au fost descoperiți. Victime au fost doi bărbați, găsiți în municipiul Constanța, cu capetele zdrobite. La fel, în 2000, un alt individ, de 33 de ani, a fost găsit mort în apropiere de faleza Modern, cu urme de violență pe corp.

Ucisă pe drumul spre muncă

În 2006, modul în care a fost ucisă o femeie de 37 de ani îi terifia pe locatarii din sudul județului. Cătălina Căpraru se îndrepta spre locul de muncă - era bucătăreasă la o braserie din Neptun -, la ora 6,00 dimineața. Avea de parcurs aproximativ un kilometru, de la căminul din stațiunea Olimp, unde locuia și mergea pe jos. A fost atacată, însă, de un necunoscut, care a lovit-o de mai multe ori în cap cu un lemn, după care i-a târât corpul în lizieră. Urmele de sânge erau vizibile, spun anchetatorii, pe aproximativ o sută de metri. Deși în zonă erau multe imobile în construcție, nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic, astfel că, și în prezent, cel care a omorât-o pe femeie și a lăsat orfan un băiețel nu a fost găsit.

S-a presupus că a fost ucisă de Băhăian. Nu a fost așa

Și împrejurările în care a murit o femeie de 56 de ani, dispărută din Slobozia, sunt încă un mister pentru oamenii legii. Olga Bostan a fost reclamată dispărută la începutul lui 2009. Șase luni mai târziu, cadavrul acesteia a fost scos din Canalul Dunăre - Marea Neagră, la Cumpăna. Avea picioarele și gâtul legate cu un cablu metalic, la capătul căruia se afla un pietroi de 150 de kilograme. După descoperirea crimelor lui Sergiu Băhăian și a locotenenților acestuia - care își tranșau victimele, le împachetau în pungi de plastic, le îngropau de vii sau le înecau în canal - anchetatorii au mers pe pista că și această femeie a căzut victimă acestei grupări.

"Nu s-a confirmat această ipoteză. Au fost indicii oferite de unul dintre inculpați, dar nu s-au confirmat", a precizat procurorul Zafer Sadîc, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. În consecință, și în acest dosar încă mai sunt căutați autorii.

De menționat că, potrivit Ministerului Justiției, în 2013, în evidența parchetelor din țara noastră erau 379 de crime nesoluționate, 40 de pruncucideri și 30 de infracțiuni de lovituri cauzatoare de moarte. 

Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Lex et Ordo !
30 iunie 2014
Pedeapsa cu moartea !

Doar asa se mai poate face lumina in capul criminalilor, pedeapsa cu moartea !!!

Lite
30 iunie 2014
t

Va dati seama ce militieni competenti avem care ancheteaza aceste omoruri, ei stiu sa te prinda doar daca ai telefonul la tine.

sindbad
30 iunie 2014
Legi facute de hoti, pt hoti

Singura solutie: Legea dreptului la autoaparare si pedeapsa cu moartea. Inclusiv pt coruptie. Toti fura si dau in cap fara frica. La ora actuala, hotul/criminalul e mai aparat de lege. Ai intrat la mine pe proprietate, te impusc! Clar! Si fara tergiversari.

...
30 iunie 2014
...

pai daca la vremea aia a luat banii cine trebuie? nu ii cauta nimeni...toate au fost calculate

una
30 iunie 2014
???

Apai daca tu crezi ca oamenii aia ancheteaza o crima pe an, maximum doua, esti pe drumul cel bun! Da-i 'nainte!

Răspuns la: t
Adăugat de : Lite, 30 iunie 2014
Va dati seama ce militieni competenti avem care ancheteaza aceste omoruri, ei stiu sa te prinda doar daca ai telefonul la tine.
baciu
30 iunie 2014
Daca rezisti 10 ani, esti ca nou-nascut

De ce este necesara prescrierea faptelor dupa 10 ani? Pentru ca marii mafioti din parlament sau din politica au nevoie de liniste. Trebuie sa fure in tihna, sa fie respectati, sa se bucure de libertate si de viata in general. Si odata cu ei scapa si acesti criminali si borfasi de rand.

MICHAEL Michael Kors Jet Set Zip-Top Tote Marigold Leather with
3 iulie 2014
MICHAEL Michael Kors Jet Set Zip-Top Tote Marigold Leather with

MICHAEL Michael Kors Envelope Monogram Wallet Brown MICHAEL Michael Kors Large Grayson Monogram Satchel Beige Black MICHAEL Michael Kors iPhone 4 Electronics Cover Case Cream II MICHAEL Michael Kors Patent Leather Belt Golden MICHAEL Michael Kors Grayson Medium Paint Leather Satchels Red MICHAEL Michael Kors MK Signature iPhone 4 Electronics Cover Cas MICHAEL Michael Kors iPhone 5 Leather Case Yellow MICHAEL Michael Kors Wallet Hamilton Purple MICHAEL Michael Kors Black Monogram Signature Leather Clutches MICHAEL Michael Kors Jet Set Zip-Top Tote Apricot Python-Embosse MICHAEL Michael Kors Jet Set Travel Tote Tangerine Leather MICHAEL Michael Kors Tonne Hobo Dark Desert-tan Python MICHAEL Michael Kors Hamilton MK Logo Satchel Vanilla MICHAEL Michael Kors MK Signature iPhone 5 Electronics Cover Cas MICHAEL Michael Kors Iphone Wristlet, Black Patent Python-Emboss MICHAEL Michael Kors Zip Satchel Leather Brown MICHAEL Michael Kors Jet Set Zip-Top Tote Marigold Leather with http://michaelkors.actis-datta.com/michael-michael-kors-jet-set-ziptop-tote-marigold-leather-with-p-426.html

retro jordans
8 iulie 2014
retro jordans

[url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_1.html][b]air jordans[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_38.html][b]jordan retro 13[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_19.html][b]jordan 21[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_56.html][b]jordans for cheap[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_10.html][b]cheap jordans free shipping[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_47.html][b]jordan shoes release dates[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_28.html][b]jordan cleats[/b][/url] [url=http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_65.html][b]michael jordan shoes[/b][/url] retro jordans http://www.afassociation.org/aspnet_client/system_web/2_0_50727/produkt_74.html

nike free run 7.0
22 iulie 2014
nike free run 7.0

free run 7.0 [url=http://www.nikefreerun7.net][b]free run 7.0[/b][/url] free run shoes [url=http://www.nikefreerun7.net][b]free run shoes [/b][/url] nike free run 7.0

coach outlet online
26 iulie 2014
coach outlet online

nike free 2.0 [url=http://www.nikefreerun2.net][b]nike free 2.0[/b][/url] nike free run 2 [url=http://www.nikefreerun2.net][b]nike free run 2[/b][/url] coach outlet online

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3381 secunde