Crimă cu sânge rece. "Nu cred că murise. Ne ruga să nu îl lăsăm acolo"

1022
Crimă cu sânge rece.

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au fost în alertă timp de trei zile după ce un paznic de la o fermă din zona localității Palazu Mic a fost dat dispărut. Oamenii legii au fost solicitați, luni dimineață, în jurul orei 06.00 de patronul fermei care a sesizat lipsa paznicului. Acesta a observat urme de târâre și că mai multe bunuri erau răvășite și s-a gândit că ceva este în neregulă. 


La fața locului s-au deplasat ofițerii Serviciului de Investigații Criminale. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit, în apropiere, o bluză plină de sânge și un cuțit, iar varianta unei crime prindea din ce în ce mai mult contur. Cazul a fost preluat de un pro-curor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 


Oamenii legii au demarat cercetările și au stabilit că la ferma respectivă a avut loc un conflict între victimă și autor. De asemenea, anchetatorii au stabilit că ar fi vorba de doi făptași, iar mobilul crimei ar fi jaful. În prima seară, oamenii legii au verificat mai multe piste și au ajuns la locuința unuia dintre suspecți. Anche-tatorii au discutat cu Iulian Stenică, de 32 de ani, și ulterior cu soția acestuia despre ce a făcut suspectul în noaptea de duminică spre luni. 


Dat de gol de nevastă
Deși el a negat că ar fi avut vreo implicare în cazul dispariției, soția sa a spus că în noaptea respectivă acesta a dus acasă un telefon și un cuțit. An-chetatorii au stabilit că telefonul mobil îi aparține victimei, iar Stenică a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Pentru că nu exista un cadavru, acesta a fost acuzat de tâlhărie calificată. 
Ulterior, oamenii legii au dat și de urma celui de-al doilea suspect, Ion Apostol, de 35 de ani. Acesta este cioban la o stână și locuiește într-o cameră ame-najată. Patronul le-a pus la dispoziție oamenilor legii ce se află în camera bărbatului și au descoperit o lanternă, dar și alte bunuri care nu îi aparțineau, printre care și cartela SIM a victimei. 
Aceasta fusese ruptă în două, cel mai probabil pentru a nu fi descoperiți. Oamenii legii au dat și de urma lui Apos-tol, iar acesta a fost reținut. 


Aruncat în apă de viu
Ieri, după trei zile de căutări, oamenii legii au găsit și cadavrul victimei, a-runcat în apă, în apropiere de loca-litatea Palazu Mic. Anchetatorii au stabilit că paznicul i-a prins pe cei doi indivizi la furat, iar în momentul în care s-a luat de ei, cei doi au ripostat. Aceș-tia l-au lovit cu o bâtă și o toporișcă în cap, iar ulterior l-au lovit cu pumnii și picioare și i-au cauzat numeroase leziuni. Ulterior, cei doi l-au târât și l-au aruncat în dereaua din apropierea fermei, victima fiind dezbrăcată pe jumătate. Apostol a recunoscut că a participat la furt, însă a susținut că ini-țiativa a fost a lui Stenică, deoarece acesta a lucrat la ferma respectivă în trecut și cunoștea ce se poate fura. 


Mai mult, Apostol a precizat că el nu l-a lovit pe paznic. Cei doi suspecți 


le-au spus anchetatorilor că în momentul în care au aruncat victima în apă aceasta trăia. "Nu cred că murise. Ne ruga să nu îl lăsăm acolo", a declarat unul dintre ei.


Cei doi indivizi au ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile, fiind acuzați de comiterea infrac-țiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8597 secunde