CRESC SALARIILE MILITARILOR. S-a dat "undă verde"! Peste 45.000 de beneficiari

20780
2
CRESC SALARIILE MILITARILOR. S-a dat

Articole de la același autor

Chiar dacă au avut ghinionul de a nu fi reprezentați, de-a lungul timpului, de sindicate, după cum aprecia ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, iată că vin vești bune pentru cadrele Armatei. Militarii vor beneficia de solde mai mari, iar conducerea MApN explică cine sunt beneficiarii și de când se vor pune în aplicare noile norme.

XXX

Ministerul Apărării Naționale salută adoptarea de către Plenul Camerei Deputaților a proiectului de lege de aprobare a Ordonanței de Urgență nr. 9/2017, privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative ce conțin și amendamente ce se vor aplica personalului militar.

În forma finală adoptată de Cameră se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea MApN, care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătățirea vieții militarilor și îndreptării deficiențelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora.

Principalul amendament se referă la solda de funcție, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabilește, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane.

Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor bănești ale militarilor, stabilește că sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcției de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcție cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.

Începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va crește cu 50 la sută din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creșteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017, ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017.

Sursa: Ministerul Apărării Naționale, Direcția Informare și Relații Publice

Comentează știrea

Valericã
28 aprilie 2017
Solda de functie

Frectie la picior de lemn. Daca stie cineva un exemplu de calcul Functie, grad, vechime, merit este peste 1450. O sa castige tot cei noi incadrati. Cei cu vechime la sfantul asteapta.

vladan iulian
29 aprilie 2017
salarizarea personalului civil contractual

ultima mărire =2007 aprox. dl. Tăriceanu prim ministru. actualul salariu net =1970 după 36 de ani de muncă ??????=onor dfc-ului. Toți banii la pensionari și cadre militare=civilii=ciuciu= onor doamnei olguța=să vă fie rușine la toți cei care ne conduceți. cu banii mei nu trăiți nici doua zile=lumînări să va luați de banii mei !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8553 secunde