Control de amploare în portul Constanța. Cine sunt cei vizați

302
Control de amploare în portul Constanța. Cine sunt cei vizați - controldeamploareinportulct-1406224925.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au desfășurat, ieri, o amplă acțiune de verificare a legalității mărfurilor transportate în portul Constanța. Astfel, oamenii legii au luat la "puricat" în special transporturile de cereale, dar și de lemn, deșeuri metalice, etc.

"Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare și ieșire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanța. Astfel, din dispoziția șefului Poliției Române, efectivele acționează în sistem integrat pentru verificarea și controlul legalității transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanța pe cale rutieră, feroviară și navală", au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile au fost desfășurate în puncte de micro-filtre, fiind verificată legalitatea documentelor și a mărfurilor transportate către porțile de acces auto din Portul Constanța, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră și către triajele CFR din județul Constanța.

Echipele de control au scanat documentele însoțitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar (societatea din port) către societățile furnizoare. Această activitate are rolul de a identifica societățile comerciale și persoanele care controlează societățile implicate în activitățile evazioniste. De asemenea, polițiștii au efectuat verificări directe pentru a stabili legalitatea operațiunilor comerciale înscrise în documentele verificate și a modului de evidențiere și declarare a veniturilor realizate.

La acțiune, au participat polițiști de la toate structurile Poliției Române care acționează conform competențelor de linie. De asemenea, pentru desfășurarea activităților, alături de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au fost detașați polițiști de la inspectoratele județene de poliție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Fun : Poliția, misiune imposibilă
Pagina a fost generata in 1.4679 secunde