Contrabandiștii din Constanța, "păgubiți" cu 10.000 de pachete cu țigări

243
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit, marți, în parcarea complexului comercial Tom, o autoutilitară Opel Vivaro, în care se aflau doi bărbați, despre care existau informații că sunt implicați în activități de contrabandă. 


Cei doi, cu dublă cetățenie, în vârstă de 53 și 27 de ani, au oprit pentru a cumpăra de mâncare, moment în care au fost întâmpinați de polițiști și conduși la sediul Gărzii de Coastă, pentru un control amănunțit. 


Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au observat că rezervorul mașinii fusese modificat, nemaifiind funcțional și având doar rol de mascare a unui spațiu special amenajat, unde se aflau cartușe cu țigări. Acestea erau foarte bine ascunse, fiind identificat un mecanism artizanal, acționat electric, prin care podeaua autoutilitarei se ridica, permițând astfel depozitarea țigărilor în spațiul special amenajat în șasiul mașinii. 


În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.200 de pachete cu țigări, în valoare de 102.000 lei, marca Ashima, fără marcaje fiscale, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul, în valoare de 7.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și deținerea, transportul și comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă. 


Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În prezent, cercetările sunt continuate de polițiștii de frontieră constănțeni, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6777 secunde