Contrabandiști prinși în flagrant lângă Constanța. Țigările erau aduse din Moldova

323
Contrabandiști prinși în flagrant lângă Constanța. Țigările erau aduse din Moldova - contrabandistiprinsiinflagrant-1409673577.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant patru români și patru cetățeni din Republica Moldova care intenționau să vândă, pe raza județului Constanța, 71.600 de țigarete de contrabandă.

Oamenii legii au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu tutun. Având o informație, polițiștii au prins în flagrant, pe drumul care face legătura între Constanța și Ovidiu, patru cetățeni din Republica Moldova și patru români care transferau, dintr-un microbuz înmatriculat în Bulgaria, într-o autoutilitară înmatriculată în România, nu mai puțin de 3.580 de pachete de țigări netimbrate, marca "MM", din Bulgaria.

Polițiștii au descoperit faptul că cei patru cetățeni din Republica Moldova, dintre care trei bărbați și o femeie, au adus în țară țigările pentru a le oferi în schimbul unor sume de bani românilor, care urmau să le vândă pe raza județului Constanța.

Ascuns în microbuz

Totodată, în timpul controlului amănunțit al microbuzului marca Mercedes al cetățenilor moldoveni a fost descoperit, ascuns printre mărfurile transportate, un bărbat. Acesta, în vârstă de 61 de ani, nu avea niciun document de identitate și a recunoscut că se ascunsese în microbuz pentru a ajunge în țara lui de origine, Republica Moldova. Bărbatul a fost predat Serviciului Imigrări Constanța.

Polițiștii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 71.600 de țigarete, cu o valoare de aproximativ 7.500 euro, precum și suma de 11.262 dolari americani și 800 de euro, găsită asupra femeii din Moldova. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor autoutilitara marca Mercedes și una marca Peugeot Partner, în valoare totală de 7.000 de euro, care au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă.

Cele opt persoane implicate sunt cercetate pentru contrabandă prin deținere, transport și comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă. Cei patru cetățeni din R. Moldova mai sunt cercetați pentru trafic de migranți prin racolarea, îndrumarea, călăuzirea, trans-portarea sau adăpostirea unei persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României pentru a obține, direct sau indirect, un folos patrimonial, iar bărbatul moldovean intrat ilegal în România este cercetat pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În urma audierilor de către procurorul de caz din cadrul Curții de Apel Constanța, pe numele a trei făptuitori, cetățenii moldoveni Svetlana Fyodorova K. și Fiodor C. și cetățeanul român Belgin A., au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3768 secunde