Constănțenii, provocați să devină voluntari în cadrul ISU

202
1
Constănțenii, provocați să devină voluntari în cadrul ISU - constantenii-1462903975.jpg
Începând de ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat cetățenilor provocarea de a deveni voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din România. 


"Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat co-munităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. După parcurgerea unor pro-grame de pregătire, activitățile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului pre-ventiv", se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 


Proiectul intitulat "Salvator din pasiune" se derulează în perioada 10 mai - 29 iulie, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea și înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. 


Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt de a avea vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fie condamnați pentru infracțiuni cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență. Do-sarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală și acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoa-nele care au vârsta sub 18 ani.


Comentează știrea

MorrisLet
25 decembrie 2022
MorrisLet

https://www.hydroxychloroquinex.com/ purchase plaquenil online

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3072 secunde