Constănțeni storși de bani. Cum au dat lovitura falși avocați, procurori și medici

700
4
Constănțeni storși de bani. Cum au dat lovitura falși avocați, procurori și medici - metodaaccidentulpenitenciar-1468254231.jpg

Articole de la același autor

O poveste emoționantă, spusă eventual cu o lacrimă în colțul ochiului, panică și foarte multă dorință de ajuta. Și pentru ca povestea să se desfășoare conform planului, mai este nevoie doar de o victimă ușor de manipulat. Binecunoscuta metodă "Accidentul" face noi victime, în ciuda faptului că de ani buni, polițiștii trag semnale de alarmă cu privire la escrocheriile prin telefon.


Îngrijorător este faptul că inițiatorii acestor fapte au trecut la negociere directă, față în față, cu victimele, o situație foarte periculoasă, care poate genera alte tipuri de infracțiuni, mult mai grave decât o înșelăciune. 


Ieri, polițiștii din Constanța, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au arestat preventiv șapte persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune.


După ce au efectuat percheziții într-un penitenciar și la locuințele persoanelor pe care le bănuiau de înșelăciuni, oamenii legii au avut confirmarea: mai multe telefoane mobile și cartele tele-fonice care erau utilizate la co-miterea infracțiunilor au fost gă-site asupra suspecților. 


"În perioada martie - iulie 2016, cele șapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, ar fi înșelat, prin mult mediatizata metodă «Accidentul», 15 per-soane din județul Constanța. Buzunarele păgubiților au fost golite de sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total în acest caz fiind de aproximativ 50.000 de euro", precizează polițiștii.


Afaceri coordonate din spatele gratiilor 


Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că trei persoane încarcerate în penitenciarul din Tulcea ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din rețelele naționale fixe și ar fi anunțat, în mod mincinos, persoanele apelate că o rudă, de obicei copii sau nepoți, fie a fost vătămată într-un accident de circulație, fie a provocat cu vinovăție un astfel de eveniment.


Profitând de starea de alertă a victimelor, de la celălalt capăt al firului șarlatanii ar fi solicitat acestora explicit, sume mari de bani, fie pentru intervenția medi-cală necesară salvării de vieți, fie pentru angajarea unui avocat.


În cadrul convorbirilor telefonice, cei în cauză se prezentau ca având diverse calități, de procuror, avocat, medic, polițist, iar după ce se asigurau că persoana apelată este convinsă de scenariu, îi solicitau acesteia numărul de telefon mobil și date cu privire la adresa de domiciliu.


Față în față cu rău-făcătorii


În cel mai scurt timp, la locuința victimei era îndrumat un alt membru al grupului infracțional, dintre cei aflați în libertate, care prelua de la persoana înșelată suma de bani solicitată telefonic.


Ulterior, în mod direct sau prin persoane interpuse, banii erau împărțiți și cu cei care au inițiat apelurile telefonice.


Pentru ducerea la bun sfârșit a acțiunii, la percheziții au participat politiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J.Constanța, precum și reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.


Mai mult, acțiunea a beneficiat și de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.


Comentează știrea

Sile
12 iulie 2016
Accidentul

Detinutii au telefoane ? Televizoare ? Si mai ce ? Se plang ca li sunt incalcate drepturile ? Pai este inchisoare sau internat ? Luati-le telefoanele si montati posturi telefonice " la vedere " cu taxa .

Liviu Chilian
12 iulie 2016
URA genetica împotriva aproapelui in kkpIYDAlismul pseudoreligios

http://www.evz.ro/in-atentia-primariei-sector-5-vizitati-ghetoul-amurgului.html --- in Rromarlania impute aerul si pământul cu prezenta hoitului sau ambulant, un porcdecaine rabiat pe nume F Kklinescu. Cica, e actor, sau kam așa ceva. Fiul unui securist-satanic ceaușist din Timișoara. La prezidențialele din 2000, dementul-diabolic a guițat, literal, la televizor, o Nebunie antologică anti peremist-vadimista: "Dacă Vadim va fi președinte, Amerikknarii vor bombarda Bucurestii, si vom ajunge sa mâncam șobolani morți din ruine". Numai in Rromarlania e posibil așa ceva. MORBUL autodistrugerii la Rromarlani a produs cele mai monstruoase apucături subumane! Iată ca Amerikknarii au OCUPAT, de facto, fosta Românie, si copiii au ajuns sa mănânce șobolani morți. Sub Fuhrerul JewhANUS. Romanul a fost băgat in pământ! De ""frății săi"

orasean
12 iulie 2016
falsuri

exista procurori care ajuta infractorii !

gelu
12 iulie 2016
tot falsuri

exista absolventi facultate care-si platesc prezenta la ore si examene apoi si diploma, aroganta si mitocania ii deosebeste de cei care au invatat!

Răspuns la: falsuri
Adăugat de : orasean, 12 iulie 2016
exista procurori care ajuta infractorii !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2064 secunde