Constănțean cercetat pentru că a vândut ilegal aproape 2 tone de petarde

230
Constănțean cercetat pentru că a vândut ilegal aproape 2 tone de petarde - constantean-1482762493.jpg
Poliția Română continuă acțiunea "Foc de Artificii", pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de per-soanele fizice și juridice. Săptă-mâna trecută, polițiștii au consta- tat aproape 161 de infracțiuni, au confiscat peste 10 tone de articole pirotehnice, în valoare de peste 230.000 de lei și au retras 5 autorizații. 


Acțiunea va avea loc până în data de 4 ianuarie. În această perioadă, polițiștii au efectuat 558 de acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective și au verificat activitatea a 206 persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, au constatat 161 de infracțiuni și au depistat 143 de persoane fizice și juridice neautorizate, față de 166 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.


O atenție deosebită a fost acor-dată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 431 de activități de informare în școlile din țară. La Constanța, o persoană este cercetată după ce a făcut 360 de tranzacții ilegale cu articole pirotehnice, în cantitate totală de aproape 1.600 de kg, reprezentând vânzări către diferite persoane neautorizate, prin intermediul unei societăți de curierat.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3451 secunde